Саветници: Позив да се принц Хари и Меган одрекну титула

ЛОНДОН: Виши помоћници у Бакингемеској палати наводно су позвали војводу и војвоткињу од Сасекса да се одрекну својих титула након најновијег интервјуа принца Харија у САД.
hari i megan
Фото: Youtube Printscreen

Прича се да је принц старије члановце краљевске породице збунио својим "срамотним и јадним недостатком саосећања", када се прошле недеље појавио у епизоди подкаста Дакса Шепарда "Армчер експерт", пренео је "Индипендент".

Током 90-минутног разговора, Хари је говорио о родитељском стилу свог оца принца Чарлса и болу који му је проузроковао, као и начину на који су краљица Елизабета II и принц Филип одгајали Чарлса.

Од Харија и Меган се наводно тражи да своје титуле ставе у позицију мировања.

Помоћници, који су говорили под условом да буду анонимни, наводно су рекли листу да су чланови краљевске породице запрепашћени како је Харти то могао да уради краљици када је војвода од Единбурга тек сахарањен.

Други су критиковали Харија због држања предавања људима о томе како треба да живе, из његове виле вредне 11 милиона фунти.

Принц Хари је изјавио да жели да "прекине циклус бола и патње" свог одрастања и да га не преноси на сопствену децу.

"Мислим да не бисмо смели да упиремо прстом или да некога окривљујемо, али свакако када је реч о родитељству. Ако сам искусио неки облик бола или патње због бола или патње коју су можда претрпели мој отац или моји родитељи, побринућу се да прекинем тај циклус да га не бих пренео даље", рекао је Хари у популарном подкасту "Армчер Експерт".

Принц Хари, који очекује ћерку са супругом Меган и који је већ отац њиховог сина Арчија, описао је свој живот као "комбинацију Трумановог шоуа и боравка у зоолошком врту", пренео је Би-Би-Си.

"Много је генетског бола и патње који се ионако преносе, те бисмо ми као родитељи требало да учинимо највише што можемо да покушамо и да кажемо: ''Знате шта, то ми се догодило, постараћу се да се то теби на догоди''", казао је он.

Додао је да је само у једном тренутку почео да "склапа коцкице" и да увиђа га је његов отац третирао на исти начин на који је он третиран, након чега се запитао "Како то могу да променим када је реч о мојој деци?".

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести