Ријана одбила наступ на Супербоулу у знак подршке Капернику

ВАШИНГТОН: Америчка певачица Ријана одбила је да наступа на Супербоулу 2019. године, солидаришући се тако с бившим играчем Националне фудбалске лиге Америке (НФЛ) Колином Каперником.
rijana
Фото: Epa (Jason Szenes)

Каперник, бивши квотербек Сан Франциско Фортинајнерса, први је играч америчке лиге НФЛ који је у знак протеста против полицијске бруталности одбио да стоји за време интонирања химне 2016. године, од када је без ангажмана у овој лиги.

НФЛ и Си-Би-Ес заиста су желели да Ријана буде извођач у Атланти следеће године. Они су јој изнели ту понуду, али је она одбила због контраверзи о клечању. Она не подржава став НФЛ-а, рекао је неименовани извор за „Ју-ес викли“, а преноси Ројтерс.

Према наводима другог неименованог извора, певачица је одбила понуду из принципа, упркос томе што би тај наступ допринео успеху новог албума на којем наводно тренутно ради.

Та понуда и представљање јавности била би одлична за Ријану с обзиром на то да ради на албуму и турнеји, али остала је при ономе што она види као исправно, рекао је извор близак певачици.

Часопис „Ролинг стоун“ је јутрос потврдио ову причу.

Клечање током интонирања америчке химне, које је покренуо Каперник, поделило је Америку на присталице оваквог начина протеста против расизма и жестоке противнике међу којима је већ месецима амерички председник Доналд Трамп.

Након што је Трамп позвао власнике клубова да спортисте који то чине отпусте, 24. септембра прошле године више од 200 играча америчког фудбала је клечало или седело током извођења химне.

Супербоул 2019. одржаће се 3. фебруара у Атланти.

Агенција наводи да је било разматрано и да певачица Пинк буде извођач, али да њој није стигао позив, а да је певач Адам Левин из групе Марун 5 добио позив и прихватио га иако није било званичног саопштења.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести