Произвођач Моцарт кугли иде у стечај

БЕЧ: Компанија "Салцбург чоколаде" из Гредига, познате по производњи Моцарт кугли, поднела је код покрајинског суда у Салцбургу, захтев за стечај.
м
Фото: Промо

Због овог неочекиваног краха синдикалци, заједно са радничким саветом и менаџментом планирају да разговарају о ситуацији и информишу запослене.

Иако је протеклих година предузеће бележило добит, прошле године га је пандемија тешко погодила, написао је директор Кристијан Шигерл.

Због значајно смањеног броја туриста, манифестација и прослава је дошло до пада продаје чоколадних производа, а тако и Моцарт кугли.

Пад обрти из прошле године могло је само делимично бити компензовано у новој пословној години, међутиум, и поред нових клијената у извозу и државне корона помоћи и ове године, због прошле бележиће се огроман губитак.

"Актуелни локдаун и значајни раст цена сировина, енергије, плата, трошкова логистике, материјала за паковање су даљи разлози", додао је Шигерл и додао да се запосленима не могу исплатити новембарске плате, као ни божићни додатак.

Иначе ово предузеће производи "Боби чоколаде", "Мариа Терезија талер" и "Салцбург конфисери".

Компанија је основана 1897. под именом "Рајсигл фабрика слаткиша" у граду Салцбургу, и пресељена је 1956. у Гредиг.

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести