Преминуо Роберт Дарст, милионер убица по ком су снимани филмови

ЛОС АНЂЕЛЕС: Роберт Дарст, њујоршки наследник империје у области некретнина, осуђен због убиства своје најбоље пријатељице на доживотну робију, преминуо је у 78. години.
њ
Фото: Youtube Printscreen

Дарст је преминуо у државној затворској болници у Стоктону, рекао је његов адвокат Чип Ливајс, пренео је АП.

Ливајс је казао да је Дарст преминуо због бројних здравствених проблема.

Он је оптужен за убиство супруге Кетлин у јануару 1982. године у Јужном Салему.

Дарст је осуђен на доживотни затвор без могућности условног пуштања на слободу пред судом у Калифорнији због убиства пријатељице Сузан Берман 2000. године у њеној кући на Беверли хилсу коју је, према наводима оптужнице, усмртио како не би испричала детаље убиства његове супруге.

Кетлин Дарст нестала је 31. јануара 1982. након свађе са супругом, чиме је почела скоро 40-годишња сага која је укључивала кривичне истраге, медијске извештаје, књиге, један филм и један документарац.

Дарст, коме је од тада суђено за два различита убиства, од којих је за једно осуђен, дуго је инсистирао на томе да није убио супругу.

Кетлин Дарст је у време нестанка имала 29 година, а њено тело никада није пронађено.

На захтев породице званично је проглашена мртвом 2017. године.

Дарст је ухапшен 2015. године, пре емитовања последње епизоде документарца ХБО "Џинкс" у којем је било речи о случају у којем је наводно убио комшију, за који је ослобођен кривице.

Током снимања документарца у једном тренутку се чинило да је нехотице признао убиства, када је, не знајући да му је микрофон и даље укључен, себи у браду промрмљао:"Шта сам урадио? Очигледно је да сам их све побио".

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести