Преминуо амерички музичар Мит Лоуф

ЛОНДОН: Амерички музичар и глумац Марвин Ли Адеј, познатији под својим уметничким именом Мит Лоуф, преминуо је у 74. години, саопштио је извор близак овом музичару путем његове званичне Фејсбук странице.
1
Фото: Tanjug/Photo/Ricard Drew

"Сломљеног срца објављујемо да је неупоредиви Мит Лоуф преминуо окружен својом супругом Дебором, ћеркама Перл и Амандом и најближим пријатељима", наводи се на његовој Фејсбук страници, а узрок смрти овог уметника још увек је непознат.

Мит Лоуф рођен је 27. септембра 1947. године у Даласу у држави Тексас (САД).

Свој први бенд "Мит Лоуф Соул" оформио је у Лос Анђелесу, након чега му је одмах понуђено три уговора које је он одбио.

Први наступ овог бенда одржан је 1968. године у Хантингтон бичу, а онда је наступио и као предгрупа за уметнике попут групе Ренесанс, Таџ Махала и Џенис Џоплин.

Регионални успех који је бенд остварио довео је до појаве сингла "Онце Упон а Тиме", након чега се Мит Лоуф придружио продукцији популарног мјузикла "Коса".

Мит Лоуф је током своје дуге каријере објавио много албума, међу којима се посебно истичу "Бат Оут оф Hell" (1977), "Midnight ат the Лост анд Фоунд" (1983), "Бад Attitude" (1984), "Бат Оут оф Hell ИИ: Бацк инто Hell" (1993), "Бат Оут оф Hell ИИИ: The Монстер Ис Лоосе" (2006), "Ханг Cool Teddy Беар" (2010), "Бравер Than We Аре" (2016), и други.

Поред тога, појавио се у преко 65 филмова и серија у улози самог себе или ликова који га представљају.

Међу његовим запаженијим улогама издвајају се рола Едија у "The Rocky Horror Пицтуре Show" (1975) и Боба Полсона у "The Fight Цлуб" (1999), а појавио се и у мјузиклу "Коса" на Бродвеју.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести