Поштанске марке поводом 65 година дипломатских односа Марока и Србије

БЕОГРАД: Поводом обележавања 65 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Марока у ПТТ музеју у Београду данас је представљена посебна едиција поштанских марки, чиме је почела културна манифестација ''''Мароко у Србији, Србија у Мароку'''' која траје до маја.
њ
Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

ЈП ''''Пошта Србије'''' је, у сарадњи са амбасадом Марока у Србији и ''''Поштом Марока'''', издала заједничко филателистичко издање са приказом два моста, у Србији и Мароку, као симбола спајања, поверења и јединства које карактерише односе две земље.

На српској марки, чији је аутор Мирослав Николиц, је нови друмско-железнички мост у Новом Саду, а на мароканској, која је дело Саида Азаркана, мост Мохамед ВИ у Рабату.

Амбасадор Марока у Србији Мохамед Амин Белхаџ истакао је да су све чвршћи и дубљи односи између два народа која, како каже, повезују блиске и пријатељске везе засноване на међусобном уважавању и снажној вољи двојице лидера, краља Мухамеда ВИ и председника Александра Вучића, да учврсте сарадњу на свим пољима.

Белхаџ је казао да заједничка едиција илуструје два моста - мост Мохамеда VI који је, каже, најдужи жичани мост у Европи и Африци и нови друмско-железнички мост преко Дунава у Новом Саду који, додао је, представља један од најважнијих инфраструктурних објеката на међународном железничком коридору у Србији.

''''Симболика мостова на прави начин одражава везу, поверење и јединство које је одувек карактерисало односе наших народа'''', рекао је амбасадор.

Захвалио је Скупштини града и градоначелнику Београда што су, каже, омогућили да сви мостови у Београду вечерас буду у националним бојама Марока као знак пријатељства и поштовања Србије према тој земљи.

Манифестација ''''Мароко у Србији, Србија у Мароку'''' траје до маја, а низом културних програма у градовима Србије и Марока биће обележен јубилеј дипломатских односа две земље.

 

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести