Политико: Посланици Велике Британије користе путовања у иностранство за опијање и разврат

ЛОНДОН: Многи британски посланици користе парламентарна путовања у иностранство као прилику за прикривено коришћење услуга проститутки и прекомерно опијање, наводе посланици и парламентарни званичници за бриселски портал Политико.
1
Фото: ilustracija/pixabay

"Један бивши конзервативни посланик, сада члан Дома лордова, питао је домаћине како да дође до најближег бордела када је путовао у југоисточну Азију у посету са парламентарном групом свих странака (APPG)", рекао је један парламентарац који је био на том путу. 

Како је навео један страни дипломата, високи лабуристички посланик показао је наклоност према руским девојкама током путовања у иностранство.

Он је казао да су се локални званичници осећали немоћно да интервенишу јер су се бринули о очувању свог утицаја у Вестминстеру.

У склопу истраге која је у току, Политико је разговарао са више од 10-ак владиних званичника и посланика у Великој Британији и иностранству, који су потврдили наводе о пијаном, развратном или сексуално недоличном понашању појединих посланика и дипломата на таквим путовањима.

Многи посланици су тврдили да док су неке колеге имали истински интерес за односе са земљама у које су путовали други су та путовања третирали као забаву. 

Локални званичници су казали да су неки посланици учествовали у забавама које су организовали дипломатски представници на којима је било мушких и женских проститутки.

Поједини посланици често су од локалних званичника тражили да им се покрију трошкови за испијање шампањаца и обилне оброке. 

Бивши конзервативни посланик је тако инсистирао да користи услуге проститутки током посете Кини, што су други посланици у шали називали "добијањем букета у хотелској соби", рекао је један од присутних на путовању.

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести