окоТВоко: Опра Винфри из нашег сокака

НОВИ САД: Овог викенда сам одлучио да мало променим телевизијски мени.
sasa filipovic, Nemanja Potkonjak
Фото: Немања Поткоњак

Захваљујући Еон апликацији и плеј продавници, инсталирао сам апликације Уна и Блиц телевизије и, што се каже, одморио сам главу од канала које сам гледао - праву менталну детоксикацију. Овог пута сам избегао дискусију Станије и Вере Матовић око пластичне хирургије што не значи да се на ту тему нећу враћати у наредним наставцима. Елем, Зорица Брунцлик на то каже „Какве пластичне хирургије, погледајте ме!”

Иначе, кад певачице дају изјаве то се окупи свита новинара који прате шоу биз. Ана Николић, Зорица Брунцлик и Весна Змијанац су рекле да јој је пензија толика да не ради додатно викендом, не би имала од чега да живи. Одмах сам се на Јутјубу вратио на концерт Зорице Брунцлик где су заједно певале „Идем преко земље Србије”, а у земљи Србији свашта нешто. Тако је екипа Блиц телевизије ишла до родног места Дарка Лазића да провери који брак има по реду и какав је приватно. Дарко Лазић је из Брестаћа па су дронови и летели око родне куће. Морам да признам да за мало година има фасцинантну биографију. Колико пута се само разводио, колико је кила изгубио и колико је кола слупао. Како је он у трилеру маестрално отпевао Шабанову „Ти, краљице срца мога”. Завршим то, кренем са исповешћу Иве Штрљић која је Славици Ђукић Дејановић у емисији „На терапији” испричала што ником не би. Тако да су на један јако леп начин проговорили о траумама деце разведених родитеља. Први пут је специфично проговорила о свом специфичном односу са оцем Миланом Штрљићем. Сетио сам се и исповести Наташе Беквалац и сад нестрпљиво чекам наступ Романе Панић како ће да нам објасни њене љубавне случајеве и гафове по том питању. Славица Ђукић Дејановић то ради маестрално и то је као Опра али на ћирилици. Беба Драгић је леп стаж стекла у „Цолор преш групи” и има много уредничког знања које је стекла у „Сторију”. Зна са ким и колико може. Бира пробране госте и мени су биле јако лепе животне приче и Тамаре Грујић и трубача Дејана Петровића.

Приметио сам и на телевизији Курир да је Калина Ковачевић била изузетно отворена по питању свог приватног живота.  Локал патриота сам и подржавам успех сваке наше Војвођанке у свету. Тако је Јелена Бин Драи причала о свом животу у Дубаију у једној колажној емисији и рекла је да са четворо деце живи сасвим обичан живот у том за мене фасцинантном граду у коме има много Срба. Рекла је Јелена тада да јој јако недостају и Војводина и Жабаљ. И кад смо до Војводине у ријалити схоњ програму „Цеца и деца” схватих на основу изјаве Вељка Ражнатовићу да је њему јако лепо живети у Тителу и да је ту здравији ваздух за малог Жељка. Док је Цеца рекла супротно да свој живот без Београда не може да замисли. Да се навикла на градску вреву да ту све обавља послове везане за шоу биз. Сви да урамимо и Бошка и Станка и Биљану Сити. Толико је формата који личе на њихов а не знате да ли гледате Уно, дуо тре, или сте на Куриру или на Блицу. До Токсика још нисам стигао а ни до Хајп телевизије где су Снежана Дакић за пријатеље Снеки Даки и Даниела Борачева са својом емисија „Десетка'' која се некад емитовала на Гранду, па прешла на Курир и сад је на телевизији коју држи чувени естрадни менаџер Саша Мирковић. Лепо рече Тијана Дапчевић гостујући у емисији „Муштулук'' данас музике нема, сви трче за лајковима, прегледима а што ми не знамо ко је ко и о чему ко пева није битно. Једна од бољих емисија Муштулук је била кад је Горан Бреговић рекао да само једе сарму коју направи Неда Украден, па потом је и она дала рецепт за сарму која није уопште зачињена. Хајп телевизија је тотално преузела каријере Мирослава Илића и Аца Лукаса па певају заједно. Колико видим нико нема проблем са одазивом гостију. Сви долазе јер је свима изгледа потребна реклама.

Убојите сабља Курир телевизије је новинарка Љиљана Станишић и она ради одличне провокативне емисије на свој начин. А највише ме је забавила Нада Обрић на Новој телевизији када је причала како јој је страдао мајмун а од те приче су таблоиди наравно направили навлакуше за клик и лајк. Њеном мајмунчету се десило нешто лоше са акумулатором али док је то дошло до таблоида и ресавске преписивачке школе, све је наравно добило димензију сензационалног. Питало ме пар људи „Па, добро, Саша, како то можеш да гледаш?” Па, нећу бре да размишљам да су јаја у једној продавници била 700 динара и нећу да се једим што су нам таквозвани мејнстрим медији постали црна хроника. Иначе о „Музичком дербију'' као о најгорој емисији РТС-а свих времена ћу да пишем једну колумну. Преносим само шта су писали на Твитеру, Фејсбуку. Кад ми је тешко ја упалим дует Весне Змијанац и Зорице Брунцлик „Идем преко земље Србије'' и кажем себи удри бригу на весеље. Толико телевизија, толико формата ко ће то све да гледа. Ево, ја гледам један викенд и успео сам да видим само трећину понуђеног. Али зато имам одложено гледање седам дана и Јутјуб па вам већ пишем чиме сам се занимао следећег викенда.

Александар Филиповић

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести