окоТВоко: Од извора два естрадна путића

Џаба се суде Оља Бећковић и Жељко Митровић диџеј Зекс да ли је „Хит твит” плагијат „Утиска недеље” кад су све камере отишле испред суда где се појављују Јеца и Цеца.
aleksandar filipovic nova, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

Толико камера није пратило ни јадну Јованку Броз када је кришом отишла да поједе сладолед. Процес већ толико траје и пун је пикантерије и нико не зна какав ће бити епилог. А оне као да имају инсајдере. Ако Цеца обуче бело рачунајте да ће се Карлеуша појавити у црној одевно комбинацији. Да би следећи пут српска мајка дошла са неким фенси тамним наочарима. Број медијских екипа који прате овај догађај само показује колико је то битан медијски догађај. Још веће изненађење је да ће Светлана Ражнатовић бити члан жирија у „Звездама Гранда”. И да је јасно да Јеца неће учестовати у програму у коме је била главна звезда  рејтинга. У питању је свакако најгледанији шоу програм у региону. И поред натписа у појединим таблоидима како се и да ли исплаћују хонорари певачима за овај шоу, „српска мајка” је одлучила да жира. А она је пре свега добро информисана и није склона неким непромишљеним одлукама јер врло мудро води своју каријеру скоро три деценије.

Занимљиво је да је власник Гранда Јунајтед медија за коју је прављен филм „Јунаци доба злог” чије је емитовање певачица покушала да спречи и где је био скинут Јутјуб снимак емисије. И онда долазимо до тога да ли су у Србији све паре или политика. Садику Хасановићу који се такмичио у Звездама Гранда забрањен је улазак у Србију. Ова одлука је уследила после његових песма које су имале националистичку конотацију и после слике са и фотографије са Насимом Орлићем. Па је Садик на инстаграму подржао фанове који су напали „српску мајку” Цецу. Као што наслућујете политика је у свему.

Политичари који су хтели да игноришу моћ српске естраде оманули су у процени бирачког тела. Естрада је јако важан фактор утицаја попут фудбалских клубова и навијача и других центара моћи. Ако се Наташа Беквалац вакцинисала трећом дозом вакцине пред камерама готово свих телевизија онда је значајан утицај јавних личности. Ако је Аца Лукас мирођија у свакој ток шоу чорби онда је јасно да је битан његов став. Ако је Жељко Јоксимовић један од власника Тањуга јасно је да су сви који потцењују естраду опако погрешили у процени. Овде је естрада била увек битна још од певања другу Титу у Карађорђеву, па је била битна кад се певало по мостовима па је музика била фактор и у доба пандемије када су певачи добили могућност  да преко телевизије мало забаве народ. Зато се кризни штаб опасно занео кад је естраду окривио као да су они једини кривци за ширење пандемије. И кренуло се са забрањивањем концерата и музике. Сви политичари који су се оглушили о моћ утицаја наше естраде, завршили су у историјском забораву. Колико видим, медији се и даље баве Јецом, Цецом, Зорицом Брунцлик, Лукасом, Бреном, Брегом и шта ће они да изјаве и коме ће да се приклоне. Јер песма нас је медијски и историјски одржала, њојзи хвала.

Nenad Adamov
12.09.2021 • 02:07
Odličan opis fenomena. Da, politika je u svemu Neki političari su svesrdno koristili moć estrade manipulišući geslom- ko peva zlo ne misli - poručujući lakovernima - Vidite kako sam ja zabavan, ja sam čovek iz naroda kao i vi, sa mnom će vam život biti pesma. Nažalost bila je, ali tugovanka.Pesma nas je zaista - kako je to rekao čika Jova Zmaj, održala iz više različitih sfera postojanja.Zato bi svi u pevače. Kaže Duško Radović - Ko peva zlo ne misli, a ko misli nije mu do pesme.
EUR/RSD 117.2933
Најновије вести