ОкоТВоко: Медијска мућкалица

Колико је Србија необична земља може да се види у Амиџи шоу  програмима.
Aleksandar Filipović foto: Dnevnik.rs
Фото: Александар Филиповић фото: Дневник.рс

Ана Брбанић и Мартина Врбос, биле су јако необичне и забавне  гошће... Сазнали смо свашта и о утицају ретроградног Меркура на изградњу наших путева. И какве су Рибе у хороскопу. И како песма Недељка Бајића Бабе може да звучи ако се отпева на џезерски начин. Добра песма је добра песма, само је потребан нови аранжман. Певао се и Оливер Драгојевић и „Луче мала”. А и причало се и Сеиду Мемићу Вајти и песми „Азра”. Добром припремом емисије Огњен Амиџић је направио интересантан ток шоу где смо много тога сазнали и како је то кад се лепа Фијуменка заљуби у Србина Богољуба и како једе сарму са павлаком. Смрдибуба из емисије је завршила и на Тиктоку тако да и тинејџери који не гледају ТВ, телевизије су видели преко Тиктока и Јутјуба.

Не знам шта се дешава са у Црној Гори сем политичких игранки. Тамо је општа бежанија животиња. Мали лавић шета Будвом, појавио се кенгур из Берана  и нађен је у Подогорици. Појавио се и слон. Одакле толике животиње без папира запишташе се у „Четири и по мушкарца” али и у 150 минута код Милоша Урошевића. Сви су се запитали како ће изгледати нова туристичка сезона са толиким афричким животињама. Да ли се клима променила и откуд толике животиње из золошког парка у Црној Гори.

Како се захуктавају Звезде Гранда видимо да је то постала Југославија у малом. Певају се и Мишо Ковач и Милиграм. Нино Пирчета из Шибеника, а Николина Перковић из Клиса пева пред „српском мајком”. Ори се песма „Још и данас теку сузе једне жене”. Естрада је доказ да шовинизам из вести није у забавним емисијама. У само недељу дана на Хрватској телевизији гостовали су Пеца Поповић и браћа Теофиловић код Александра Станковића. Певале су се песме шумадијске рок групе Смак из „Пакет аранжмана” и нумере ЕКВ. У римејку „Сложне браће” појавили су се Срби, Хрвати и Бошњаци нова генерација. Сергеј Трифуновић је и на Првој и на хрватској РТЛ телевизији у квизу „Ма, лажеш”. Свакако свуда је бољи него у политици. Што је и сам признао у једној емисији. Гоца Тржан је започела нову сезону свог ток шоу програма. То је верзија програма „Сања'' коју смо гледали на РТЛ-у и код нас на Фоксу. Али Гоца је ту да направи хаос и режији и свима. И рекла је да неће да одступи од свог темперамента. Водиће тај програм како се то ретко ради. Биће откачена и темпераментна баш као и чланови жирија Звезда Гранда где се препознаје сценарио Саше Поповића - скандал и пошалица по сваку цену. Саша је мајстор рејтинга па се труди да фингира и намешта свађе само да би рејтинг растао. Али да се без Гранда не може направити посао у поп музици, доказује увек интригантна Марија Шерифовић. И све се помешало, и нације и поп и рок и старо и ново.

Иако је билбордима окупирала град, никако да ухватим програм ТВ Уна. Још увек немају апликацију на Јутјубу и не емитују снимке емисија. Гледао сам њихове вести директно преко сајта. Ред вести из Босне, Хрватске, Србије, али све некако без енергије. Просто не сећам се ко је шта рекао. Једино сам упамтио прилог о објектима са Зимских олимпијских игара из Сарајева који су пропали и руинирани. Много је тога пропало а све шљашти у медијима. Чињеница је да живимо у времену страшне хиперпродукције програма, нових певачких звезда, серија. Али је питање, шта ће се упамтити од свега тога. Јер давно је певао Мишо „Још и данас теку сузе једне жене”. Сад кад сам код Огњена Несторовића видео пет песама које су у трендингу на Јутјубу. Нити сам шта упамтио, нити се сећам имена, текста, изгледа певачица.

Овако изгледа мој покушај да један викенд Еоном прелетим преко свега што је било на телевизијама у последњих седам дана. Све ми се измешало у глави. Да парафразирам једну Џибонијеву песму. Старим ја, а у ТВ програм вере немам. Права идеолошка, културолошка и медијска папазјанија и мућкалица.

 

Nenad Adamov
20.02.2022 • 02:16
Tačno, mućkalica bez soli, a mnogo ljuta.
EUR/RSD 117.3909
Најновије вести