ОкоТВоко: Хефталица

Сви телевизијски дуели у Србији су се свели на то ко је кога и када „хефтао”. Уз речнике увреда, сексизам, вређања људи ЛГБТ популације, ширење простаклука, изгледа да је суштина да се овде сви представе како су велики швалери.
FILIPOVIC nova slika, foto R. Hadzic
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Али историја увек доказује да ко ради, тај се не хвали него и даље тајно „мандали” по кукуризима.

Од финиширања „Задруге” до политичких емисија, помињање оралног и аналног секса, представља врхунац екстазе како би се дошло до електричног оргазма у рејтингу. Али у питању је изгледа јадна исфрустрирана земља где се агресија оправдава тиме да смо сексуално исфрустирани. У земљи где је толико силикона, спонзоруша, толико груди, а нигде млека, толико порнографије а пад наталитета - толико је опасно бити другачији од балканских силеџија. И ако је месар Пуфта из „Мајсторске радионице” пример типичног Балканца који не признаје предигру као део еротике, ако само причамо о силовањима, педофилима, намеће нам се ружнија страна ероса који доводи до танатоса, а нико не помишља да немамо довољно лудара за све оне који промовишу вербално насиље и крваве очима псујући место одакле су, место са кога су дошли на овај свет и нон стоп вербално држећи ону ствар у устима.

Овде ко не полуди тај није нормалан. А лекове за смиривење узимају нормални, уместо енергетских вампира који би требало да их пију. Нормални се лече. Агресивни су најбучнији. Медији све преносе. Нема цензуре, нема пипа. Битно је пренети простаклук у суровој трци за клик или рејтинг.

Да ли је нама сад за будућност најважније ко је где и кога „хефтао” споловилом? Да ли ће нам бити живот лепши ако схватимо да секс без мажења не иде. И да порнографија јесте дозвољена али није лепша страна живота. Кад се утврди да друштвене мреже нису измишљене. Да би жапци слали поруке атрактивним женама и мушкарцима у коме показују своје штафете младости. То је због тога што смо после друга Тита заборавили шта је морал, шта је чедност, шта је лепота завођења, шта је витештво. Од порно филмова појединих певачица и јавних личности изгубило се оно што треба да буде само у четири зида. А етикетирање других људи на сексистички начин само говори колико смо јадни, исфрустрирани и несрећни. Чак и Мики из ријалитија, који је на сремачки начин добро одрадио посао склонио се из медија. Јер зна шта је срам и блам. Да ли се онда чудите што су миленијалци Деца Зет, новог миленијума, побегла на интернет, играју игрице и неће више ни да чују ни да виде официјалне медије. Само Јутјтуб и игрице. То су генерације за које сутра не постоји, кулери у менталној самоизолацији без полицијског часа. Нит роморе, нит говоре. Одлучули су да преспавају ово неваспитано време док не дође неко време када ће опет бити на цени љубав, пријатељство, добри људи и лепа реч. Ово време простаклука треба игнорисати. То што су све комерцијалне телевизије дозволиле себи да немају пип, скупо ће их стајати. Неки нови клинци су с правом одлучили да не гледају такав скарадан програм и тако јасно дали педагошку поруку својим родитељима. То што сте ви маторци загорели и што сте неиживљени, није наш проблем, ми имамо своје бекство, ми имамо свој свет, чаробан и леп. И хвала Богу, немамо ваше сексуалне фрустрације па да то приказујемо на телевизији.

Александар Филиповић

Nenad Adamov
31.07.2021 • 14:42
Najbolji tekst od početka trajanja kolumne,jezgrovit laserski kao i autor teksta.BRAVO!
EUR/RSD 117.5758
Најновије вести