Одржана претпремијера наставка ТВ серије "Сложна браћа"

Дуго очекиван наставак чувене ТВ серије “Сложна браћа” аутора Др Нелета Карајлића данас је у Београду представљен медијима у виду премијерне пројекције прве епизоде.
њ
Фото: Youtube Printscreen

Серијал „Сложна браћа – The Next Generation“ од нових 12 епизода ће почети да се приказује од 4. јануара на кабловском каналу “Суперстар ТВ” у власништву Телекома Србије, од понедељка до четвртка у 21 час.

Ауторска и глумачка екипа је у Комбанк Дворани присуствовала претпремијери прве епизоде која се деценијама касније надовезује на антологијску хумористичко-сатиричну мини серију из 90-их година, уз коју су одрасле и сазревале многе генерације.

Сценариста и аутор нове верзије серије, славни музичар Неле Карајлић обратио се присутнима у пуној сали 6 Комбанк Дворане и објаснио да је пандемија корона вируса учинила своје, тако да је са својим сином Срђаном Јанковићем написао свих 12 наставака модерне варијанте.

Испричао је да му је један од извршних продуцената серије Ненад Окановић, иначе глумац и један од домаћина квиз шоу програма "Ја волим Србију" (РТС 1) са Нелетом, пре неколико година предложио да раде овај пројекат.

"Када сам чуо ту идеју, мислио сам да ми је колега луд и онда сам схватио да нисам једини. Хвала продуценту ЕТМ као и Телекому Србија што су препознали квалитет наше приче и што смо пројекат снимили. И даље ми је невероватно да смо успели, јер сам мислио да је немогуће да се ово деси", навео је Карајлић, односно Ненад Јанковић, како му је право име.

"Сећам се да су нам замерали кад смо радили први серијал пре 26 година што има толико хумора, а рат само што се завршава, односно мастило са потписивања Дејтонског споразума није се ни осушило. То ми никад није било јасно зашто им је сметао хумор за једну антиратну серију", истакао је аутор серије.

Многим колегама и представницима медија је пуштена прва епизода на специјалној пројекцији и у 45 минута је забавила гледаоце кроз динамичан ситком о неколико јунака који у актуелном тренутку имају дојаву да ће неко у кафану "Сложна браћа" донети мистичну 7Г мрежу. Тако настаје пометња и низ комичних ситуација, пресек студије карактера и мана ликова из бивших република старе Југославије.

Претпремијери серијала је присуствовао генерални директор Телекома Србија - Владимир Лучић, глумци Наташа Нинковић, Марко Гверо, Андрија Кузмановић, Љубиша Савановић, Милан Ковачевић, Амар Ћоровић, Маја Чампар, Миљан Прљета, продуценти Ненад Окановић, Бојан Ивковић и Ненад Пирнат, режисер Милорад Милинковић, и многи други.

По узору на први серијал прича на духовит начин представља менталитет народа и појединаца на територији бивше Југославије као права сатира, што је била и "Топ листа Надреалиста" .

Оригинална мини серија "Сложна браћа" од 7 епизода снимљена је 1995. године, такође по сценарију Нелета Карајлића, који је тада и глумио у серијалу и режирао га уз Николу Пејаковића Кољу и Олега Новковића.

Управо је Коља један од глумаца и нове верзије, као што су у обе варијанте присутни и Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић у другим ролама.

Пејаковић се јавио путем видео линка, јер је био спречен да дође, услед недавно прележаног вируса корона.

"Прво да се извиним свима што нисам могао да присуствујем премијери серије, морао сам остати у Бања Луци. Чим су ме звали Неле и екипа, био сам одушевљен што ће се снимати наставак "Сложне браће", први је утисак Пејаковића, аутора и глумца запажених серија "Месо", "Кости" и тренутно актуелне "Адвокадо".

"Деведесете су биле веома занимљиве године, а тиме и серија коју смо тада радили. Сигуран сам да ће и нова верзија бити успешна, мада је обично веома тешко надмашити оригинал. Сјајно је што се Неле одлучио радити наставак и желим му да пише и даље другу сезону, у ствари, то би била укупно већ трећа сезона", закључио је Коља.

У оригиналној серији 1995. су тада играли и покојни Жика Миленковић, Давор Дујмовић, певач Владимир Савчић Чоби.

Емитовање 12 епизода на каналу Суперстар ТВ почиње 4. јануара.

Komentar
06.01.2022 • 09:20
Glumica Nataša Ninković iz prvih epizoda je iz Vogošće i to je druga Nataša Ninković, isto ime druga osoba
EUR/RSD 117.4890
Најновије вести