Објављена песма "Поноћ" Жељка Јоксимовића из филма "Тома"

БЕОГРАД: Негде на почетку снимања, Бјела ми је тражио да напишем песму, тј. дует Томе и Силване који никад нису снимили. Тражио је да звучи онако ''старо'', а да буде ново и да наравно буде хит, овим речима композитор и продуцент филма "Тома" Жељко Јоксимовић објашњава како је настала магична песма "Поноћ", која је симболично објављена синоћ тачно у поноћ на Јутјуб каналу Минакорд продукције.
zeljko joksimovic
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

Иако је публика могла да чује само делове ове песме током претпремијерних приказивања филма "Тома" на фестивалима у Сарајеву и Нишу, већ недељама влада велико интересовање за ову нумеру која "свима звучи познато, а не могу нигде да је пронађу".

Када сам почео да компонујем, у глави сам имао рефрен, али сам ипак дуго размишљао ко би могао да напише остатак текста. И на памет ми је пало у том тренутку само Тозовац, имајући у виду да је он и писао за Силвану. Захваљујућ и Мими, Тозовчевој супрузи за два сата у сред короне, преко телефона смо заједнички завршили ову песму, баш онако како верујем да би је донео и сам Тома. Жао ми је што Тозовац није сад са нама да чује и ужива у овој песми и филму. Али желим да верујем да су и песма и филм наш поклон и наклон врсним уметницима попут Томе и Тозовца који су нас задужили својом уметношћу и инспирисали нас на овакву музику, закључио је Јоксимовић.

Песму "Поноћ" компоновао је Жељко Јоксимовић заједно са Тозовцем. Заједничким снагама урадили су и текст за нумеру док је аранжман урадио Жељко Јоксимовић а одсвирао оркестар Аце Софронијевића.

Премијера филма Тома очекује нас у Београду 15. септембра, а већ од сутрадан креће биоскопска дистрибуција широм земље.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести