НИНИНЕ МУСТРЕ: Мир у свету

Да, ни ја не могу да верујем шта смо дочекали, опет да смо сведоци страдања и патње. Али чиним оно што могу, да на неки начин помогнем. Не учествијем у расравама ко је у праву и зашто и од када и ко је први почео, мада поштујем труд оних који истражују и друге обавештавају, али учествујем у различитим акцијама које предузимам из срца, осећајући да је та помоћ из срца једнако важна као и пакети материјалне помоћи које сада већ скупљају разне оранизације и иницијативе. 
Nina Martinović Armbruster Foto: privatna arhiva
Фото: Нина Мартиновић Армбрустер Фото: приватна архива

Шта могу да учиним? Шта ја лично могу да учиним у ситуацији која ме се лично тиче? Делује далеко физички, али нити којима смо сви повезани, оне невидиљиве енергетске нити дрмусају нас све ових дана. Не можемо то да не осетимо. Нису нам потребне медијске вести нити поуздани извори по интернету па да нам буде јасно да се све узбуркало. Осећамо то дубоко у свом бићу, осећамо заједно са мајком природом колико је све ово неприродно. Осећамо, али подсећам да све што осећамо можемо да трансформишемо.

Мени рецимо помаже машта. Замишљам мир у свету. Стварно. Замишљам како су људи срећни поново у својим домовима, чује се цвркут птица и весела дечија граја. Кад ме преплаве мисли о тренутно несрећним људима, замишљам да их грлим, тешим, од срца им шаљем љубав и саосећање. Ево и сада док пишем то осећам. То је оно што ја могу. А онда се враћам на тај диван свет који сви можемо да градимо у својим срцима, на свет у којем је мир, влада саосећајност, доброта, разумевање и велика радост и љубав међу људима и свим живим бићима.

Храним тај свет својим маштањима. Оном другом, одузимам храну. Знам да постоји мрачан, наоружан, зао и похлепан, али ја га више не храним. Мој страх му је предуго већ био најдража посластица, одлучила сам да је сада доста. Отварам своје срце за љубав, верујем у доброту, захвална сам на свему што подржава живот и пажњу усмеравам на тај осећај захвалности, попут тихе радости.

Ако не умете сами да стварате лепшу стварност у својој машти, или су вам сви капацитети препуни вести, објава, слика, мемова и удица-наслова, онда потражите начин да се од тога бар на неко време одвојите. Ових дана бројне групе организовано, моле за мир у свету.

Умирују своје умове, спуштају пажњу у срца и шаљу нежне, подржавајуће таласе љубави и подршке. Једни замишљају како се светлост шири планетом, други насмејана лица људи који живе у миру, трећи се моле за мудрост оних који одлучују, да одлуче у корист мира и прекида несреће, четврти се захваљују за све прилике које имамо и могућности да ствари променимо. Пети се обраћају прецима, шести вишим духовним бићима, седми Богу-Извору-Творцу-Универзуму... Вероватно и у вашој близини може да се нађе група сличних људи, па ко не уме сам да умири свој ум и да машта из срца, може да им се придружи. На одлучујућем нивоу то је моћна сила, а ко то не разуме, крајње је време да упозна себе и своју људску природу. За добро свих.      

Нина Мартиновић Армбрустер

www.ninamartinovic.com

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести