Немачка ће забранити "преобраћање" хомосексуалаца

БОН:  Бити геј није болест, каже немачки министар здравља Јенс Шпан, што би ускоро требало да буде регулисано и законом.
LGBT Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Немачка најављује законску забрану контроверзних "терапија за лечење хомосексуалности", пренео је Дојче веле.Према предлогу закона, тзв. "терапија преобраћања" требало би да буде у потпуности забрањена за све особе млађе од 18 година.Ипак, закон не предвиђа потпуну забрану: одрасле особе могу да се подвргну "терапији лечења сексуалности", иако под ограниченим условима.

Пракса не би била законита ако особа пристане на терапију након што је преварена, присиљена или јој је прећено, а они који прекрше закон могли би да се суоче са казном затвора у трајању до годину дана или с новчаном казном.Предлог закона не прецизира колика би могла да буде новчана казна.

Остале терапије, оне које третирају сексуалне склоности попут егзибиционизма или педофилије изузете су од предлога закона.Немачки министар здравља Јенс Шпан, који се иначе јавно декларише као геј, нагласио је тим поводом да бити ЛГБТ није болест и да то не би требало тако ни третирати.

Шпан је додао да је најављена законска забрана јасна порука друштву и људима који се боре са својом сексуалношцу: "Ви сте у реду баш такви какви сте".Процењује се да се у Немачкој сваке године обави око хиљаду таквих "терапија", а спроводе их и свештеници и психотерапеути.

Кроз такве третмане покушава се да се сузбије сексуалност неке особе, а оне се често спроводе на деци и тинејџерима.Током сеанси користе се методе које укључују и електрошокове, а такође се подстичу и аверзије, што медицински стручњаци сматрају менталним насиљем.

Последице могу бити депресија, анксиозни поремећаји и повећан ризик од самоубиства, а уз све то ефикасност таквих "терапија" уопште није доказана.

DOKTOR
04.11.2019 • 20:25
Ja se ne slaze. sa time. Zivim i radim kao lekar u CH. Svuda se pricaju da homoseksualnost nije bolest. Ali, nije normalno da dvoje muskaraca ili dve zene zive zajedno. Zar nisam u pravu. Cak i u Bibliju da pogledamo . Bog je prvo stvorio coveka ( muskarca) i posle mu je od njegovih rebara stvorio zenu. Dakle nije mu stvorio drugog muskarca, nego zenu!!
U CH, kad je neko bolestan i ne moze da radi, dobija invalidsku penziju. Postavljam pitanje: Homoseksualci i lezbejke "nisu bolesne" a lako dobijaju tu invalidsku penziju.Ne poznajem nijednog homoseksualca da je radio sve do svoje starosne penzije ( 65 godina) svoju zasluzenu starosnu penziju. Ja to nikad nisam video.
EUR/RSD 117.2771
Најновије вести