Наоружани чувари у Венецији контролишу прилив туриста

ВЕНЕЦИЈА: Градска управа Венеције унајмила је наоружане чуваре да патролирају главним пристаништима где стају туристички трајекти и друга пловила и да контролишу прилив огромног броја туриста који стижу у тај италијански град.
v
Фото: pixabay.com

Чувари су унајмљени јер је претходних недеља драстично порастао број туриста који стижу у град - чак око 80.000 дневно, чиме је, преме писању локалних медија, број мештана премашен за 50 одсто, пише Си-Ен-Ен.

Како се наводи, иако чувари нису обавезни да носе оружје, многи који имају оружје користе то право.

Правни заступник радника на броду који су чланови синдиката СГБ Данило Скатолин каже да због дугог чекања у редовима долази до фрустрација, посебно међу мештанима који покушавају да користе водени превоз.

"Путници често и физички нападају особље. Пљују их, вређају, чак и ударају песницама. Идеја да вам у 2021. години требају наоружани стражари значи нешто. То није ни лепа слика града, да нам за заштиту особља требају наорузани чувари", рекао је он.

Он додаје да није проблем само са гужвама у воденом превозу, већ да се то догађа и у аутобусима.

Проблем предствља и то што многи посетиоци Венеције истовремено желе да посете иста места, па су тако редови на путу који воде ка острвима Мурано, Бурано и Торцело дугачки и по неколико стотина метара.

Бројни мештани наводе и да се некада деси прави стампедо туриста, када желе да се укрцају на брод или аутобус.

EUR/RSD 117.5819
Најновије вести