Мис Папуе одузета круна због тверковања на ТикТоку

ПОРТ МОРЗБИ: Мис Папуе Нове Гвинеје Луси Маино одузета је круна након што је на ТикТоку поделила видео у коме тверкује.
d
Фото: Pixabay.com

Критичари наводе да инцидент са тверком - врстом плеса - открива дубоко усађену културу мржње према женама у тој земљи.

Маино (25) која је, такође, била и капетан женског фудбалског тима Папуе Нове Гвинеје, суочила се са интензивним узнемиравањем након што је на ТикТоку поделила видео како тверкује, пренео је британски дневник "Гардијан".

Иако су видео снимци на којима се тверкује уобичајени на овој апликацији, критичари су навели да њен видео, који је сада избрисан, не приличи да буде узор другима.

Фото: Youtube Printscreen

После објављивања видеа, Маино је "ослобођена" својих дужности као Мис Папуе Нове Гвинеје, навео је Комитет за избор Мис Пацифичких острва Папуе Нове Гвинеје (МПИП ПНГ).

Наша основна сврха је оснаживање жена, ми смо јединствена платформа која промовише културно наслеђе, традиционалне вредности и дељење кроз туризам и људе, навео је Комитет у саопштењу.

МПИП ПНГ промовише врлине попут самопоуздања, сопствене вредности, интегритета и рада у заједници са паралелним фокусом на образовање, истакли су они.

Ален Берд, гувернер Источног Сепика и копредседавајући Коалиције парламентараца против родно заснованог насиља, осудио је узнемиравање Маино на интернету, написавши на друштвеним мрежама: "Какво је то друштво које осуђује мучење и убијање жена, а узнемири се када млада жена уради видео у коме плеше?"

Бивша Мис Папуе Нове Гвинеје, која није желела да буде именована, изјавила је да је инцидент показао дубоко укорењену мржњу према женама у земљи. "Сигурна сам да бисмо се сви смејали или чак похвалили уколико би мушка јавна личност урадила (видео) на ТикТоку", рекла је она.

EUR/RSD 117.5626
Најновије вести