Маск 2016. понудио Еплу Теслу на продају

ЛОНДОН: Ускоро излази из штампе књига о Илону Маску, оснивачу и извршном директору компаније Тесла у којој, између осталог постоји прича да је 2016. године када је компанија Тесла била у пословним потешкоћама Маск понудио Тиму Куку, директору Епла, да купи Теслу, али да је овај то одбио.
ilon mask
Фото: Ilon Mask, foto: Youtube Printscreen

ББЦ је контактирао Маска преко Твитера и питао га да ли је та прича тачна, а он је одговорио да није.

"У кризном тренутку за Теслу хтео сам да предлозим Куку да Епл откупи Теслу, али он је одбио да се нађемо. Срећом, јер компанија Тесла је тада вредела шест одсто своје данашње вредности", одговорио је Маск преко свог Твитер налога.

Прошлог месеца док је сведочио на суду, Маск је изјавио да би више волео да није извршни директор Тесле, подсећа ББЦ.

"Мрзим тај посао. Више бих волео да трошим своје време на дизајн и инжењеринг. Али искрено говорећи, морам да управљам компанијом јер би она у супротном пропала", рекао је Маск.

То што Илон Маск стално понавља да не жели да буде извршни директор своје компаније забринуће неке инвеститоре.

Можете да га волите или да га мрзите, али Маскова пословна визија и снага личности довели су до невероватног успеха и Тесла је данас највреднија аутомобилска компанија на свету.

Ипак, очигледно је да управљање једном компанијом није довољно за Маска, јер је он и први човек Спејс Икс, компаније којој је у априлу НАСА доделила уговор за слање људи на Месец.

У новој књизи може се открити да је Маск често задавао главобоље акционарима Тесле који су га тужили да се разбацивао новцем када је купио компанију Солар Сити.

Илон Маск јесте револуционар који пројектује имиџ "прљавог" предузетника, неконвенционалног лидера кога административни процес вођења компаније углавном не занима превише, већ пре иновације и креативност, наводи се у тексту ББЦ-а.

EUR/RSD 117.5758
Најновије вести