Лего прекида све своје пословне активности у Русији

КОПЕНХАГЕН: Највећи светски произвођач играчака, дански Лего, објавио је данас да ће прекинути све своје пословне активности у Русији, што значи да ће престати и са запошљавањем свог московског особља, као и партнерство с компанијом која је управљала 81 радњом у Русији.
e
Фото: Pixabay.com

Представник компаније Лего поручио је да је одлучено да "на неодређено време прекине комерцијалне операције у Русији, с обзиром на континуирани поремећај у оперативном окружењу", преноси Гардијан.

Наводи се да је то је укључивало и раскид радног односа већег дела московског тима и партнерство са групом Инвентив Ритејл која је управљала 81 радњом у име данског бренда, што је данас потврдио и представник те групе.

Гардијан наводи да је Русија почетком маја ставила Лего производе на листу робе која би могла да се увезе без сагласности власника интелектуалне својине како би се заобишла ограничења наметнута због сукоба у Украјини.

Додаје се да су на листи коју је објавило министарство индустрије и трговине били Епл и Самсунг паметни телефони, главни брендови аутомобила, конзоле за игре и резервни делови који се користе у разним индустријама.

Многи западни брендови су напустили Русију због западних санкција и настојања да се изборе са претњама Кремља да би средства у страном власништву могла бити заплењена.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести