Јована Јоксимовић, водитељка: Изненадни одлазак с Прве

Водитељи Јована Јоксимовић и Срђан Предојевић дали су отказ на Првој телевизији па их гледаоци од јуче не гледају као домаћине јутарњег програма на тој телевизији.
j
Фото: Promo/Prva TV

Ова вест изненада се појавила у медијима у четвртак вече, а за наш лист потврђено је јуче у тој телевизији да је популарни ТВ двојац напустио њихову медијску кућу изненада. Још увек није познато на којој телевизијској станици ће Јована и Срђан наставити каријеру, али како се и раније шушкало у јавности, то би могла да буде К1 телевизија, чији је власник Јованин супруг, певач Жељко Јоксимовић, а према непотврђеним информацијама није искључено ни да ћемо их ускоро поново гледати на Радио-телевизији Србије.

Јуче је, уместо Јоване и Срђана, гледаоце уз најновије вести разбудио млади Филип Чукановић. Како су објавили готово сви медији, шушка се да је менаџмент телевизије захтевао да Филип води емисију петком, са чиме се, наводно, Јована и Срђан нису сложили, те напустили ову кућу. Међутим, ни Јована ни Срђан се још увек нису оглашавали о правим разлозима напуштања Прве.

Иначе, Јована и Срђан пуних 16 година буде гледаоце и информишу их о свим најважнијим дешавањима, а најактуелније теме из света политике, економије, културе, музике и спорта доноси нам уз увек актуелне госте. Постали су бренд за који се телевизије отимају јер се, како су показале статистике, њихов јутарњи програм на свакој телевизији на којој су радили сврставао у најгледаније. Слично као и овога пута, пре две године су напустили Пинк телевизију и прешли на Прву. Пре Пинка радили су јутарњи програм на Јавном сервису, са којег су отишли јер су, како су касније објаснили, преко ноћи добили отказ. 

Водитељка Јована Јоксимовић је своју новинарску каријеру започела с 19 година на БК телевизији, где је водила емисију о филмовима, а онда је славу стекла на Радио-телевизији Србије, а потом наставила на Пинку и Првој телевизији. Током дугогодишње каријере водила је разговоре са готово свим званичницима из земље, а неретко јој приписују да је у разговорима директна и понекад дрчна.

Јована и Срђан су се након двомесечне летње паузе вратили на мале екране почетком месеца, а врло расположено говорили су о свом повратку у студио за медије, па нико није ни слутио да ће само две недеље касније напустити Прву телевизију. Пред одлазак са ове телевизије Јована Јоксимовић је у интервјуу за Дневников ТВ магазин рекла да је ово лето за нама било необично у сваком смилу. Искористила га је, како је нагласила, да се наспава. Иако се надала да ће за разлику од првог дела године барем лето да буде мирно и да ће се ситуација смирити то се ипак није десило, па она и њена породица нису путовали током годишњег одмора. Популарна водитељка је рекла да ће бити времена и за путовања, те да је сада битно да сви останемо здрави. Недавно је, такође, изјавила да је непоправљиви оптимиста па се нада да да нам путовања више неће бити жеља коју себи нећемо моћи да испунимо и да нам неће представљати луксуз и то не само у финансијском смислу, већ и у психичком како бисмо сами себи могли да дозволимо да изађемо из зоне комфора и одемо негде, а да не знамо какви су хигијенски услови.

Јована Јоксимовић нам је рекла да су она и цео њен донедавни тим јутарњег програма, како јој се чини, у време првог налета коронавируса радили више него у нормално време.


Подршка супругу

Осим у информативном програму, публика је Јовану Јоксимовић повремено гледала и као водитељку забавних програма, а сви још увек памте њен ангажман на Евровизији, која је 2008. године одржана у Београду. Тада је сцену делила управо са својим супругом, певачем Жељком Јоксимовићем.

С обзиром на то да је Жељко недавно покренуо три телевизије и да продуцира филм о Томи Здравковићу водитељка је недавно изјавила да стиже и да му помогне. Како је рекла, може да му буде подршка, али и корисна у сегментима посла у којима има искуства, а управо су то телевизија и филм.


Фото: Promo/Prva TV

Наш тим је реализовао јутарњи програм на Првој телевизији као и специјалне емисије које су се емитовале суботом и недељом. Ја сам се ужелела рада у студију са Срђаном, али смо нас двоје ван студија у сталном контакту и сарадњи. Трудим се да се, придржавајући се свих прописаних мера, осећам нормално у студију са гостима, истакла је популарна водитељка јутарњег програма Прве телевизије за наш лист непосредно пред одлазак из ове медијске куће.

Јована је рекла да смо сви у почетку били затечени и збуњени услед целе ситуације са пандемијом, а да смо сада научили да живимо са овим вирусом.

Невероватно је да нико реч прехлада није поменуо месецима. Сви само о корони размишљамо као да не постоји ниједна друга болест. Ваљда ћемо ускоро добити прилику да се вакцинишемо и да завршимо са агонијом, нагласила је водитељка и ТВ ауторка.

Како је раније за наш лист рекла да људи воле да причају оно што су смислили, а не да одговарају на било чија питања, упитали смо водитељку како се носи с таквим саговорницима и да ли јој је у том смислу лакше након богатог искуства и с ове позиције него на почетку каријере.

И лакше је и није. Важно је да знате шта желите да добијете од саговорника. У том случају спремни одговори саговорника не могу вас да поремете. Ја увек инсистирам на одговорима на питања која постављам. То некад нервира саговорника али мислим да је важно да новинари инсистирају на томе, наглашава Јована Јоксимовић.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести