Хрватска Лутрија избацила Русију и Белорусију из понуде за кладионице

ЗАГРЕБ: Хрватска кладионица Cro Bet у понуди више нема спортске догађаје из Русије и Белорусије у знак подршке и солидарности Украјини и украјинском народу, док приватне кладионице нису следиле овај пример.
e
Фото: Pixabay.com

Том пословном одлуком Хрватска Лутрија приклонила се међународним организацијама WLA - Удружењу светских лутрија и ЕЛ - Удружењу европских лутрија, које су из свог чланства суспендовале Руску лутрију JSC Technology Company "Центар" и Белоруску лутрију CJSC Sport Pari, пише загребачки Јутарњи лист.

Избацивање спортских манифестација с подручја Русије и Белорусије, истичу у Лутрији, истовремено је знак подршке Украјини и изражавање солидарности са украјинским народом.

Хрватска Лутрија својом одлуком, наводи се, следи међународне политичке ставове Хрватске, као и осталих земаља које се недвосмислено опредељују за мирнодопско решење ратног сукоба у Украјини.

Приватне кладиоонице у Хрватској нису следили пример државне Лутрије и у својој понуди и даље имају спортске догађаје из Русије и Белорусије.

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести