Глумац Амар Ћоровић: Свима нам је неопходан хумор

НОВИ САД: Један од најмлађих глумаца домаће кинематографије који у последње време ниже бројне улоге у домаћим серијама свакако је Амар Ћоровић.
a
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Публика је најпре могла да га запази у филму „Делиријум тременс”, а потом и у серијама „Жигосани у рекету”, „Златни дани”, „Певачица” и „Бранилац” у којима је учествовао.

Ових дана гледамо га у једној од главних улога у серији „Сложна браћа - Next Ђенератион” снимљеној у режији Милорада Милинковића, а по сценарију др Нелета Карајлића. У тој причи која се емитује сваког дана од понедељка до четвртка на каналу Суперстар ТВ од 21 сат и викендом од 20 часова на Првој телевизији, пратимо јунаке који представљају нову генерацију јунака које смо гледали у првој сезони коју смо гледали 90-их година.

И овога пута серија говори о менталитету народа на овим просторима, али у новом контексту и времену. Глумац Амар Ћоровић у серији тумачи младог Мирсада Халимића, сина власника кафане „Сложна браћа” Кемала, који дочекује и испраћа бројне госте ове кафане, али им и помаже, односно, одмаже у разноразним комичним ситуацијама у којима се они налазе.

– Мили, којег играм је добрица, али је мало и приглуп. Заправо је његова доброта његов најважнији адут. Често из те доброте он уме да направи и глупости, али некако је наиван и никада то не ради намерно и свесно, него из те своје доброте погорша стање – рекао је за Дневников ТВ магазин глумац Амар Ћоровић и додао да је са колегиницом Мајом Чампар, која у серији тумачи његову девојку Радицу, прошао озбиљан круг кастинга. – Морам да признам да ми је стварно било драго када сам добио ову улогу. Драго ми је било пре свега због целе ове екипе која се појављује у серији, а потом и због тога што се ради нешто на чему су генерације одрастале. Ја,  када сам био клинац, нисам баш одрастао на њој јер је она снимана, тј. приказана у септембру 1995. године, а ја сам тад рођен. Тако да сам тек касније гледао серију и стварно ми је било драго да будем део наставка. Прочитао сам сценарио и то ми се баш допало. Екипа је била сјајна и баш сам уживао радећи овај пројекат.

Млади глумац сматра да је за разлику од прве сезоне, која је снимљена у постратном периоду на овим просторима, хумор овога пута другачији, као и сам сценарио.

– Та прва сезона на коју се ми наслањамо настала је у околностима у којима је настала. Стога је и хумор био некако у вези са ратом. Сад нам је остала та кафана „Сложна браћа”, а мени је најдраже у ствари да гледам шта се десило тим људима. Ми играмо актере који су слични јунацима из прве сезоне, па ми је било занимљиво да гледам шта им се све десило 25 година после и да видимо да ли је тај хумор остао исти или није, да ли се бавимо неким новим проблемима или смо остали заробљени у оном времену – закључује Амар Ћоровић и додаје да се боји да се народ на овим просторима од 90-их ипак није много променио. – Мислим да се не мењамо превише, а, иако се мењамо онда ми делује да се мењамо само нагоре, никако набоље. Једино што нам увек остаје је тај наш хумор и то је можда једина светла тачка овде. Ипак, чини ми се да кроз серију те ситне преваре и ти проблеми остају доста слични као и у првој сезони.

Амар Ћоровић сматра да публика треба да гледа серију „Сложна браћа - Next Ђенератион” , снимљену у продукцији куће „ЕТМ” и компаније „Телеком Србија”, управо због хумора који је и овога пута специфичан.


Нови јунак у наставку серије „Тајне винове лозе“

Амар Ћоровић имао је прошлог викенда и епизодну улогу у наставку серије „Камионџије д.о.о“ која се емитује на Радио-телевизији Србије, у којој смо га видели као младог Сеада, који није мотивисан да се бави породичним бизнисом, те из Новог Пазара жели да стигне до Београда на факултет. Током ове године ћемо га гледати у још једном наставку. Реч је о хит-серији „Тајне винове лозе“, чије би нове епизоде крајем фебруара или почетком марта требало да стигну на канал Суперстар ТВ, а потом и на РТС.

– У наставку серије „Тајне винове лозе“ играм Давида, то је нови лик који се појављује у другој сезони. Смем да откријем само да је Давид другар Ивана Томовића, којег игра Лука Грбић. То је за мене било веома дивно искуства. Екипа је сјајна и било ми је драго да радим са Луком Грбићем, који је исто тако један диван, млад и јако перспективан глумац – открио је за наш лист млади глумац Амар Ћоровић.


Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

– Данас нам хумор највише недостаје. Поготово у овом времену и околностима епидемије које су нас снашле. Најрадије бих публици препоручио ову серију због добре екипе и доброг сценарија и управо да би се мало насмејали и опустили. Мислим да је то данас свима нама најпотребније – рекао је глумац.

Амара Ћоровића колеге често кроз медијска гостовања и интервјуе називају једним од најбољих и најперспективнијих глумаца млађе генерације, а за наш лист истакао је да му то ипак ствара притисак.

– Сваки коментар тог типа јесте велики притисак за мене, али свакако и да импонује када чујете такве ствари. Ја ћу сигурно наставити да радим на себи и да уживам у овом послу колико год то буде било могуће и хвала свима који тако мисле – истакао је Ћоровић.

Амар је рођен у Новом Пазару, где је завршио гимназију, а глуму студира на Факултету драмских уметности у Београду, у класи професора Драгана Петровића Пелета. До сада је играо у неколико представа у Београду, а тренутно, како нам се похвалио, припрема још две нове у Београдском драмском позоришту, где ће га публика моћи гледати у бројним пројектима током 2022. године.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести