Фејсбук објавио прве податке о говору мржње на платформи

У извештају се наводи да је у трећем кварталу предузела мере у вези са 22,1 милиона појава говора мржње, од којих је око 95 одсто превентивно идентификовано.
Fejzbuk Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

САН ФРАНЦИСКО: Компанија Фејсбук данас је први пут обелоданила податке о распрострањености говора мржње на својој платформи, рекавши да је од сваких 10.000 прегледа садржаја у трећем кварталу, 10 до 11 укључивало говор мржње.

Највећа светска компанија за друштвене медије објавила је процену у свом тромесечном извештају о модерирању садржаја. У извештају се наводи да је у трећем кварталу предузела мере у вези са 22,1 милиона појава говора мржње, од којих је око 95 одсто превентивно идентификовано. У претходном тромесечју реаговала је због 22,5 милиона таквих садржаја, преноси Ројтерс.

Фејсбук дефинише „предузимање радњи“ као уклањање садржаја, покривање упозорењем, онемогућавање налога или ескалацију спољним агенцијама.

Његова веб локација за размену фотографија Инстаграм покренула је акцију у вези са 6,5 милиона садржаја са говором мржње, у односу на 3,2 милиона у другом кварталу. Око 95 одсто је превентивно идентификовано, што је пораст од 10 одсто у односу на претходни квартал.

У октобру је Фејсбук саопштио да ажурира своју политику говора мржње забрањујући сваки садржај који негира или искривљује холокауст.

Фејсбук је такође навео да је у трећем кварталу предузео мере за 19,2 милиона насилних и графичких садржаја, у поређењу са 15 милиона у другом. На Инстаграму је предузео мере у вези са 4,1 милиона комада насилног и графичког садржаја, у односу на 3,1 милион у другом кварталу.

Компанија је навела и да је предузела мере у вези са 12,4 милиона дечје голотиње и садржаја сексуалне експлоатације, у односу на 9,5 милиона у претходном кварталу.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести