Џонсон: Подршка капетану Муру који се бори са Ковид 19

Британски ветеран, капетан Том Мур, који је сакупио скоро 40 милиона фунти за Националну здравствену службу Велике Британије, примљен у болницу са ковид-19.
 Kapetan Mur Foto:PA MEDIA
Фото: Капетан Мур Фото:PA MEDIA

ЛОНДОН: Британски премијер Борис Џонсон пружио је подршку британском ветерану, капетану Тому Муру, који је сакупио скоро 40 милиона фунти за Националну здравствену службу Велике Британије, након што је овај стогодишњак примљен у болницу са ковид-19.

"Надахнули сте целу нацију и знам да је жеља свих да се потпуно опоравите", написао је Џонсон на Твитеру.

Он је нагласио и да су његове мисли с Муром и његовом породицом у овом тешком тренутку, преноси Ројтерс.

Мур је сакупио скоро 40 милиона фунти за Националну здравствену службу Велике Британије, у хуманираној акцији коју је започео априла прошле године.

Он је тада у ходалици направио 100 кругова од 25 метара по свом дворишту у градићу Марстом Моретејн у Бедфордширу, у турама од по 10 кругова, уочи свостотог рођендана који је прославио 30. априла.

Његова ћерка Хана Инграм-Мур рекла је у недељу даје њен отац примљен у болницу, да се последњих седмица лечио од упале плућа, а прошле недеље је био позитиван на ковид-19.

Британска штампа такође је пружила подршку Муру који је оборио два Гинисова рекорда, а одликовала га је и краљица Елизабета, као и бројни јавни радници, фудбалери и уметници.

"Молите се за Тома“, писало је на насловној страни таблоида Сан, а ту поруку послали су и други британски листови који су такође објавили фотографије и приче о Муру.

Поруке подршке стигле су од енглеске фудбалске репрезентације и глумца Мајкла Бола, са којим је капетан Том отпевао „Никад нећеш шетати сам" (You''ll Never Walk Alone") уживо у јутарњем програму ББЦ-ја.

Британија тренутно имунизује све своје старије становништво против корона вируса, али Мур још није примио вакцину за Ковид -19 јер се лечио од упале плућа, наводи агенција.

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести