Џонсон: Краљица је у врло доброј форми

ЛОНДОН: Британска краљица Елизабета, којој су лекари саветовали да се одмара и избегава службене посете бар следеће две недеље, у врло је доброј форми, рекао је премијер Борис Џонсон након што је разговарао с 95-годишњом краљицом.
Britanska kraljica Elizabeta Druga Foto: FoNet
Фото: Британска краљица Елизабета Друга Фото: ФоНет

Забринутост због Елизабетиног здравља, која је најстарија и најдуговечнија владарка у свету, појавила се након што је отказала низ планираних путовања и провела ноћ у болници због неодређене болести, иако није повезана с ковидом-19, што је био њен први такав останак у болници током година.

"Разговарао сам с њеним величанством и она је у врло доброј форми, рекао је Џонсон за Ченел 4.

Само мора да прати савете својих лекара и одмори се, мислим да је то важна ствар. Мислим да јој цела земља жели добро, рекао је он.

Елизабета, која је британска и краљица 15 других територија, укључујући Аустралију, Канаду и Нови Зеланд, одмара се у својој кући у дворцу Виндзор, откако је преноћила у болници пре 10 дана након што је прошла "прелиминарна испитивања".

Краљица позната по добром здрављу и по томе да редовно обавља службене јавне дужности упркос одинама, већ је одустала од посете Северној Ирској и скорашњег самита ЦОП26 о климатским променама у Глазгову следеће недеље, где је планирала да се лично обрати светским челницима.

Бакингемска палата саопштила је да она неће присуствовати великом догађају 13. новембра у Ројал Алберт Холу који је организовала британска војна добротворна организација.

Краљица, међутим, има "чврсту намеру" да присуствује главној националној комеморацији ветеранима у недељу 14. новембра, догађају који за њу има велику важност.

Извор из палате рекао је да је краљица и даље добре воље и да је снимила видео обраћање за изасланике на ЦОП26. Даљњи одмор био је "разумна мера опреза", додао је извор.

Након што јој је саветовано да се одмори, краљица изгледа добро и весела на снимцима које је палата објавила када је путем видео везе учествовала у бројним виртуелним догађајима.

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести