Дечак с бројем телефона на ципелама нађен у пољу кукуруза

ВАШИНГТОН: Трогодишњег дечака пронашла је америчка гранична патрола, која покушава да нађе његове родитеље на основу броја телефона записаног на његовим ципелама.
e
Фото: pixabay.com

Напуштени дечак мигрант нађен је у пољу кукуруза, недалеко од града Браунсвил, на граници између Мексика и америчке савезне државе Тексас, преноси НБЦ.

Припадници граничне патроле дечака су затекли како плаче, а на ципелама му је било записано само име и број телефона.

Дечак је одведен у полицијску станицу и полиција, засад, није успела да контактира његове родитеље или неког ко га познаје.

Припадници граничне полиције испричали су да се дечак у станици умирио, да је гледао телевизију и да ће на даљу негу биће одведен у здравствени центар. 

Шеф граничне патроле у долини Рио Гранде верује да је дечак био у већој групи која је наишла на агенте и да су се онда мигранти разбежали и дечака оставили самог.

Последњих месеци у порасту је број породица и деце која покушавају илегално да пређу границу из Мексика у САД.

У марту је 8.975 деце путовало без родитеља, али углавном у групама, а прошлог месеца је 53.077 родитеља и деце заједно прешло границу.

У децембру прошле године два детета су преминула у притворном центру на граници, убрзо пошто су стигли у САД са родитељима, подсећа НБЦ.

EUR/RSD 117.2999
Најновије вести