Ћерка прослављеног редитеља Алфреда Хичкока преминула у 93. години

ЊУЈОРК: Патриција Хичкок О'Конел, једино дете прослављеног редитеља Алфреда Хичкока и глумица која одиграла незаборавни улогу у очевом филму "Странци у возу" и неговала сећање на његово дело деценијама након његове смрти умрла је у 93. години.
h
Фото: Tanjug (AP Photo/Rene Macura)

Пат Хичкок је умрла у понедељак природном смрћу, у сну у својој кући у Калифорнији, потврдила је за АП њена ћерка Тит Каруба.

Многима позната као Пат Хичкок, рођена је 1928. године у Лондону од оца Алфреда Хичкока и мајке Алме Ревил Хичкок и велики део свог живота провела је поред оца током његовог редитељског посла.

Током њеног детињства Алфред је режирао класике међу којима су и филмови "39 степеница" и "Сенка Сумње", а онда се породица преселила у Калифорнију након потписивања уговора са продуцентом Дејвидом О. Селзником.

Алфред Хичкок је стекао светску славу као мајстор суспенса (напетости), а супруга Алма, по професији филмска монтажерка, била је његов верни саветник с којом је анализирао сценарио и редитељски поступак.

Моја мајка је имала много више удела у очевим филмовима него што јој је икада признато. Он је зависио од ње у свему, апсолутно у свему, изјавила је Пат Хичког 1999. године у интервјуу за лондонски Гардијан.

Пат је као тинејџерка глумила у школским представама, појављивала се на позоришној сцени, укључујући и велике бродвејске продукције.

 

 

EUR/RSD 117.5607
Најновије вести