Брат Џорџа Флојда разматра да тужи репера Кањеа Веста

ВАШИНГТОН: Брат Џорџа Флојда, Афроамериканца који је преминуо након што му је полицајац Дерек Шовин клечао на врату, разматра да тужи репера Кањеа Веста због коментара о Флојдовој смрти, изјавио је адвокат Ли Мерит.
kanje vest jutjub
Фото: Youtube Printscreen

"Разматрамо тужбу у име Филониза Флојда, због лажних тврдњи Кањеа Веста о смрти Џорџа Флојда", рекао је адвокат Мерит за АБЦ њуз.

Вест, репер и модни дизајнер, током гостовања у једном подкасту, навео је да је гледао документарац Кендес Овенс о Џорџу Флојду и да су му пријатељи рекли да се на дан смрти молио осам минута, пренео је Глас Америке.

Вест је рекао да су Флојду дали фентанил и да "колено полицајца није чак ни било толико на Флојдовом врату".

Адвокат Мерит је истакао да "тврдње да је Флојд умро од фентанила, а не услед полицијске бруталности која је доказана, поништава борбу Флојдове породице".

Вестов адвокат није коментарисао најаве тужбе против клијента.

Извештај са обдукције показао је да Флојд јесте имао фентанил у крви, али да је умро услед сплета околности - укљуцујуци и притисак на врату и искључили су могућност да је присуство фентанила узроковало смрт.

Полицајац Дерек Шовин осуден је на 22 и по године затвора због убиства Џорџа Флојда, пошто му је у мају 2020. године, приликом хапшења, клечао на врату више од девет минута, тако да Флојд није могао да дише.

Кање Вест је дуже време актер контроверзи, а објавио је недавно твит увредљив за Јевреје, па је блокиран на друштвеним мрежама.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести