Бела кућа отказује претплату Њујорк тајмсу и Вашингтон посту

ВАШИНГТОН: Бела кућа више неће бити претплаћена на "Вашингтон пост" и "Њујорк тајмс", после оцене америчког председника Доналда Трампа да су ти листови "непоштени" према њему, а Бела кућа је истовремено позвала и све савезне службе да откажу претплату на та два листа.
bela kuca
Фото: pixabay.com

Портпарол Беле куће Стафани Гришам саопштила је да ће укидање претплате бити "значајна уштеда за пореске обвезнике од стотина хиљада долара".

Одлука да се не продужи претплата на Вашингтон пост и Њујорк тајмс уследила је након недавне Трампове најаве да ће Бела кућа окончати претплату на та два листа која су честа мета критика америчке администрације због односа према председнику, преноси ЦНН.

"Њујорк тајмс је лажни лист, не желимо га више у Белој кући. Вероватно ћемо укинути претпалту на те новине и на Вашингтон пост", рекао је Трамп у понедељак за Фокс њуз.

"Погледајте Њујорк тајмс и њихово извештавање, то је све погрешно", додао је Трамп и поновио да су оба листа "лажна".

ЦНН наводи да није познато колико је савезних служби претплаћено на та два листа, нитик колико се државних средстава троши на претплату.

Трамп није први председник који бојкотује новине, пошто је Џон Кенеди отказао претплату на Њујорк Хералд трибјун због наводне пристрасности, али је Бела кућа касније обновила претплату.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести