Абрамовичеве јахте пристале у Бодрум и Мармарис

АНКАРА: Суперјахта која се доводи у везу са руским милијардером Романом Абрамовичем пристала је данас у турско туристичко одмаралиште Мармарис, саопштио је Ројтерсу извор из луке, дан након што је још једна његова јахта пристигла у оближњи Бодрум.
roman_abramovic/Tanjug
Фото: Танјуг/AP/Martin Meissner, File

Луксузна јахта "Eclipse", која је једна од највећих на свету, са дужином од 162,5 метара и која плови под заставом Бермуда, стигла је у Мармарис након крстарења југоисточно од грчких острва Крит и Родос, према подацима "Marine Traffic".

Подаци из истог извора такође показују да је Абрамовичева друга суперјахта "Мy Соларис" на везу у Бодруму, удаљеном неких 80 км, а да је пре тога заобишла воде земаља Европске уније које су увеле санкције за руске олигархе због напада Москве на Украјину.

Како се наводи, нема назнака да Абрамович борави на било ком од бродова.

Он је, заједно са неколико других богатих Руса, од прошле недеље на црној листи Европске уније, а владе земаља чланица последњих дана раде на заплени јахти и њихове друге луксузне имовине.

Суперјахта "Мy Соларис" од 140 метара, која плови под заставом Бермуда, према сајту који прати кретање пловила "Marine traffic", 8. марта је напустила бродоградилиште у Барселони где је била на поправци, а 12. марта је упловила у воде Црне Горе.

После два дана боравка у тиватском заливу у Боки Которској, према истом извору, Абрамовичева јахта се упутила ка Турској, а јуче је била на око 3 километра од турске обале, у правцу одмаралишта Датча.

Прошле недеље, Абрамович је долетео у Москву након што је напустио Истанбул својим приватним авионом.

Према подацима праћења летова, то је било друго путовање авиона повезаним са Абрамовичем између турског града и руске престонице за три дана, наводи Ројтерс.

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести