АББА најавила изненађење за 2. септембар, стижу нове песме

БЕОГРАД: Поп група АББА најавила је велики повратак после 39 година, а за 2. септембар и прве важне новости за заљубљенике у хитове "Мама миа", "Dancing queen" "Фернандо", "The Winner takes it all", најавили су из групе, преносе светски медији.
a
Фото: Youtube Printscreen

Шведски бенд покренуо је јутрос нову веб страницу "ABBA Voyage", тражећи и од фанова да искажу интересовање за нови пројекат уз напомену да ће им обавештење о свему што следи стићи наредног четвртка.

Очекује се да ће то бити дуга "холограмска турнеја“ коју је АББА првобитно најавила 2016. године.

Бенд је снимио пет нових песама чије је објављивање због пандемије одложено, али су блиски људи групи добили обећање да ће то урадити током 2021. године.

Више није питање да ли ће се то догодити, хоће, рекао је раније члан групе Бјорн Улвеус и додао да међу њима и даље постоје снажне везе, због чега ће звучати "попут АББЕ коју сви воле и познају".

Од пет нових нумера које треба да стигну, потврђене су две "I Still Have Faith In You" и "Don''t Shut Me Down".

Једна од њих је поп мелодија, уз њу се лако плеше, док је друга ванвременска, више за размишљање. Нордијски тужна, али истовремено и срећна, поручио је Бјорн 2018.

Од 1983. године и распада групе „АББА“, фанови широм света сањају о поновном окупљању, новим песмама и концертима, што би према најавама могло да се деси ускоро. И не треба да чуди толика пажња и нестрепљење ако се узме у обзир да се пре 45 година у Великој Британији 3,5 милиона људи пријавило за улазнице за концерте групе АББА у Алберт Холу, а било је доступно тек нешто више од 11.000.

Славни четверац, како каже Улвеус нема жељу да заиста иде на наступе, што је како су пренели међии и разумљиво, јер су и он и Бени Андерсон и Агнета Фелтског и Ани Фрид Лингштад у осмој деценији.

С друге стране, каже и да никада нису били жељни турнеје и да су свирали десет година а да су од тога путовали мање од шест месеци.

Последњи албум група је објавила 1981. године, а три песме објављене су 1993. и 1994. године. Постали су глобално познати након победе на Евровизији 1974. са песмом Ватерло.

АББА је једна од најуспешнијих група свих времена и прва група ван енглеског говорног подручја која је остварила невероватан музички пробој у Великој Британији, Ирској, Канади, Аустралији, Новом Зеланду, Јужној Африци и САД.

Чинили су је два брачна пара, Бјорн и Агнета и Бени и Ани-Фрид, а названа је по њиховим иницијалима.

Продали су близу 380 милиона албума широм света. Филм о њима је остварио највећу зараду свих времена у Британији, а свака пета кућа у тој земљи има барем један златни албум групе. И дан-данас продају близу милион ЦД-ова годишње.

Мјузикл “Мама Миа”, према истоименој песми, пуни сале у целом свету. Интересовање за истоименим филмом, са Мерил Стрип у главној улози и даље постоји.

Чланови бенда зарадили су 600 милиона долара. Песме су продукцији донеле близу милијарду долара, писали су медији и нагласили да је АББА изгледа и омиљена група председника Владимира Путина.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести