Том Круз снима филм на Међународној свемирској станици

ТАЈТУСВИЛ, ФЛОРИДА: Том Круз би могао да постане први цивил који је пошао у "свемирску шетњу", уколико, како је најављено, ракетом SpaceKS Falcon 9 из НАСА Кенеди свемирског центра, на броду Крев Драгон, пристане на Међународну свемирску станицу (ИСС) како би тамо снимао филм, преноси сајт Тесманиан.
a
Фото: Youtube Printscreen

Акциони филм који тек треба да добије наслов има буџет од око 200 милиона долара, а Круз ће кренути у авантуру SpaceKs-a са редитељем акционих филмова Дагом Лиманом, који ће бити задужен за снимање филмских сцена у нултој гравитацији.

"Том Круз нас води у свемир. Он води свет у свемир. То је план", рекао је Ленгли. "Имамо сјајан пројекат у развоју са Томом и надамо се да буде први цивил који је направио шетњу свемиром ван свемирске станице", рекао је Ленгли.

Додају да се већина филма "одвија на Земљи, а онда лик мора да оде у свемир да би спасaо дан".

У мају 2020., бивши администратор НАСА-е Џим Бриденстајн најавио је да ће агенција сарађивати са холивудским глумцем акционих филмова Томом Крузом на снимању филма на Међународној свемирској станици (ИСС).

"НАСА је узбуђена што ће радити са Томом Крузом на филму на свемирској станици! Потребни су нам популарни медији да инспиришемо нову генерацију инжењера и научника да претворе НАСА-ине амбициозне планове у стварност", рекао је Бриденстајн.

„Требало би да буде јако забавно!" рекао је оснивач SpaceKs-a Илон Маск у одговору на најаву.

Тачан датум још увек није познат.

Глумчевим свемирским летовима управља Akiom space, компанија из Хјустона у Тексасу, која нуди услуге управљања свемирским летовима за цивиле да посете ИСС. Компанија је такоде произвођач свемирске инфраструктуре и има амбициозне планове да изгради сопствену свемирску станицу у ниској Земљиној орбити.

Раније ове године, 20. јануара, Акиом је најавио да ће изградити „модул за медије на надувавање" који ће бити причвршћен за свемирску станицу како би га користио Круз по доласку.

Предвиђено је да буде први светски студији за садржај и забаву и вишенаменска арена у свемиру".

Планирано је да модул буде инсталиран на свемирској станици 2024. године, а датум је подложан промени.

Том Круз је познат по томе својим вратоломијама у акционим филмовима, и могао би да постане „први цивил који је прошао свемирску шетњу" ван свемирске станице, рекла је шефица компаније Универзал Пикчрес Дона Ленгли у интервјуу за Би-Би-Си ове недеље.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести