Одложено венчање јапанске принцезе Мако до 2020.

ТОКИО: Венчање јапанске принцезе Мако одложено је до 2020. године, саопштено је из царске палате, пренели су јапански медији.
Epa (Shizuo Kambayashi)
Фото: Epa (Shizuo Kambayashi)

Мако и њен вереник и колега са студија Кеи Комуро верили су се лане у септембру, пренео је АП. који подесћа да је Мако најстарија унука цара Акихита.

Како су пренели јапански медији, венцање планирано за новембар одложено је за 2020. годину због недостатка времена да се испланира. 

Јапански медији су пренели да је Мако навела у саопштењу да су се њих двоје одлучили да се венчају након што јапански цар Акихито абдицира са престола. 

Јапански цар Акихито (84) најавио је да ће абдицирати 30. априла 2019, а наследиће га већ сутрадан престолонаследник Нарухито. Јапанска принцеза Мако се због љубави према младићу који није крављевског порекла и за којег жели да се уда, одриче своје краљевске титуле. 

Јапанско краљевско право стриктно налаже да се принцеза одрекне своје титуле након удаје за обичног грађанина. 

Мако и Кеи су се упознали 2012. године у ресторану у Међународном хришћанском универзитету у Токију где су обоје студирали. 

Слична ситуација се догодила и 2005. године када се принцеза Сајако, тетка принцезе Мако, такође, удала за човека који није племићког порекла.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести