НАПЕТО ГЛАСАЊЕ Констракта и Србија у финалу Евросонга у Торину

ТОРИНО: Представница Србије Ана Ђурић Констракта се пласирала у финале такмичења за Песму Евровизије које ће одржати 14. маја у Торину.
konstrakta, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Уз Србију у финале након вечерашњег полуфинала пласирали Белгија, Чешка, Азербејџан, Пољска, Финска, Естонија, Аустралија, Шведска и Румунија.

Додуше, само саопштавање финалиста након завршетка гласања било је пуно напетије за нас и нашу представницу, јер смо за пласман у финале сазнали буквално на самом крају – Констракта је прочитана као „последњи“, десети финалиста, када су неки већ у очајању грицкали нокте; а истовремено су отпали представници Северне Македоније и Црне Горе. Уосталом, израз Констрактиног лица када су напокон промовисани у финалисте Евросонга је све о овој напетости говорио више од речи...

Половину поена у гласању поверено је публици, а друга половина гласова припадала је стрчном жирију.

Констракта је наступила вечерас, као трећа у другом полуфиналу такмичења за Песму Евровизије у Арени Пало Олимпико. На њему је наступило 18 земаља, а у финале су прве вечери већ ушли представници Швајцарске, Јерменије, Исланда, Литваније, Португалије, Норвешке, Грчке, Украјине, Молдавије и Холандије. Такође, у финалу аутоматски наступају представници четири земље оснивача Евросонга: Француска, Шпанија, Немачка, Велика Британија, као и домаћин Италија.

Е. Д.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести