Хари и Меган никад мање популарни међу Британцима

ЛОНДОН: Популарност принца Харија и његове супруге Меган је у паду и никада није била мања код Британаца после њиховог интервјуа са водитељком америчке телевизије "ЦБС" Опром Винфри, показали су резултати истраживања које је данас саопштио "YouGov", преноси Ројтерс.
hari i megan
Фото: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Агенација наводи да је интервју који су дали Хари и Меган довео 1.000 година стару монархију у највећу кризу у овом веку, а према анкети коју је спровео "YouGov" утицао је осим на њихову и на популарност још неких припадника краљевске породице.

Према истраживању "YouGov", утврђено је да 48 одсто од 1.664 испитаника има негативан став према Харију у поређењу са 45 одсто оних са позитивним ставом, што је први пут да је његова нето оцена била негативна и представља пад од 15 поена у односу на недељу дана раније, преноси Ројтерс.

Агенција наводи да сада само три од 10 људи има позитиван став у вези Меган, док 58 одсто о њој има негативно мишљење.

Једини други члан краљевске породице код кога је још према истраживању примећен пад популарности је Харијев отац, престолонаследник принц Чарлс, кога 42 одсто Британаца сада негативно оцењује, у односу на 49 одсто оних са позитивним мишљењем.

Према анкети "YouGov", најпопуларнија је и даље 94-годишња краљица Елизабета о којој позитивно мисли чак 80 одсто испитаних, и Харијев старији брат Вилијам и његова супруга Кејт, које подржава три четвртине испитаника.

У посебној анкети, која је спроведена делимично пре емитовања интервјуа у Британији, утврђено је да је подршка монархији у целини углавном непромењена, 63 одсто Британаца подржава овакво уређење, а 25 одсто жели изабраног шефа државе, наводи агенција.

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести