Алек Болдвин постигао нагодбу с породицом Халине Хачинс

САНТА ФЕ: Породица Халине Хачинс, сниматељке убијене на снимању филма "Раст" (Рђа), и холивудски глумац Алек Болдвин постигли су нагодбу у тужби против Болдвина и његових сарадника за њену смрт, саопштио је Болдвинв адвокат.
b
Фото: Youtube Printscreen

Током овог тешког процеса, сви су желели да ураде оно што је најбоље за Халининог сина. Захвални смо свима који су допринели решавању ове трагичне и болне ситуације, рекао је адвокат Алека Болдвина, Лук Никас, пренео је Си-Ен-Ен .

Метју Хачинс, удовац Халине Хачинс која је убијена на сету прошле године, биће, у склопу нагодбе, извршни продуцент филма и примаће део зараде, додаје се у саопштењу.

Постигли смо нагодбу са Алеком Болдвином и филмском продукцијом "Раст", а као део тог поравнања, случај ће бити одбачен. Снимање филма наставиће се са свим првобитним главним актерима у јануару 2023. Нисам заинтересован да се упуштам у оптужбе или приписивање кривице продуцентима или господину Болдвину. Сви верујемо да је Халинина смрт била ужасна несрећа. Захвалан сам што су се продуценти и глумци окупили да одају почаст Халинином раду, рекао је Хачинс у одвојеном саопштењу.

У тужби, поднетој у фебруару у Санта Феу, против Болдвина, продукцијске компаније, продуцената и других кључних чланова екипе, указивало се на бројна кршења стандарда филмске индустрије.

У тужби која је одбачена, наводило се да је продукција "одлучила да ангажује најјефтинију доступну екипу" и да су "свесно ангажовали потпуно неквалификованог сарадника као оружара и помоћног реквизит мајстора".

Филмски режисер Џоел Соуза, који је повређен у пуцњави, требало би да се ускоро врати филму, додаје Си-Ен-Ен.

Полиција је у октобру прошле године саопштила да је Болдвин испалио хице из сценског пиштоља, усмртивши Хачинс и ранивши Соузу на снимању филма ''Раст'' у америчкој држави Нови Мексико.

Болдвина су, како су тада јављали медији, новинари затекли избезумљеног и у сузама испред канцеларије шерифа округа Санта Фе.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести