Србин најбољи пица мајстор на свету: Највећа тајна је осећај за тесто

БЕОГРАД: Познато је да је пица "лична карта" Италије. Али, мање је познато да је најбољи пица-мајстор на свету Србин, Београђанин. Горан Абрамовић освојио је прво место на светском такмичењу у прављењу традиционалне наполитанске пице.
pica
Фото: Youtube Printscreen

Прошле године сам постао светски шампион у Напуљу за традиционалну пицу Наполитану, правио сам пицу Маргариту. У новембру је традиционално у Порту одржана свечаност за светске шампионе, где сам био позван и где сам победио, рекао је за Радио-телевизију Србије Горан Абрамовић.

Додаје да су међу такмичарима у питању нијансе, као и да је важно да се тог дана поклопе коцкице, да буде ваш дан и све како треба и да резултатима покажете да ли сте најбољи или нисте.

Рецепт за пицу не постоји, искуство је кључ. Време за које радите пицу је кључ вашег успеха. Прва и велика ствар за добру пицу је тесто, највећа тајна је осећај за тесто. Затим, намирнице које користите треба да буду квалитетне, битна ствар је пица-пећ и наравно пица-мајстор који прави производ назван пица, истакао је за РТС Абрамовић.

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести