Бритни Спирс коначно слободна, отац одустаје од старатељства

ЛОС АНЂЕЛЕС: Џејмс Спирс пристао је да више не буде законски старатељ својој ћерки поп звезди Бритни после 13 година, мада није одређен временски рок када ће то учинити.
b
Фото: Tanjug/AP

Задовољни смо што су господин Спирс и његов адвокат у поднеску признали да он мора да се повуче, навео је певачицин адвокат Метју Росенгарт у саопштењу, пренео је Ројтерс.

Како је Бритни активна на друштвеним мрежама, а на Инстаграму неретко дели снимке на којима плеше, то је урадила и данас када је сазнала да је слободна.

Испод објаве низали су се коментари подршке фанова, а Бритни је навела да је срећна док игра, и да то чини да се осећа слободно.

Нисам сигурна зашто сам тако обазрива… Можда ми то моје поломљено стопало говори да будем. Али без обзира на то, и даље се осећам као да лебдим док играм, написала је она.

Џејмс Спирс, који је контролисао велики део послова своје ћерке откако је 2008. имала проблеме са менталним здрављем, сложио се да одустане у судским документима који су јуче поднети.

Џејмс Спирс је поднео правне документе у којима се наводи да ће одустати од старатељства након што је решено неколико дуготрајних питања, али документ не даје временске оквире за његово повлачење, пренео је Глас Америке.

У документима је наведено да је Спирс спреман да одустане када за то дође време, али да транзиција мора да буде уредна и да укључује решавање питања која су у току пред судом.

Та питања укључују судску ревизију финансија поп певачице, која је одложена вишемесечним јавним и правним препиркама око улоге Џејмса Спирса и легитимности старатељстког права над Бритни Спирс.

У документима се каже да је Џејмс Спирс био непрестана мета неоправданих напада, али да не верује да би јавна битка са његовом кћерком око његовог сталног старатељства била у њеном најбољем интересу.

У поднеску се наводи да ће се Џејмс Спирс борити против петиције која га присиљава да одступи, али да ће сарађивати са судом и адвокатом Бритни Спирс, Матјуом Росенгартом, у наредним фазама.

Током већег дела трајања свог старатељства, које је уведено 2008. године, Џејмс Спирс је надгледао личне послове и новац своје кћерке.

Године 2019. отишао је са функције тутора и задржао контролу над њеним финансијама.

Он је ипак био мета великог гнева своје кћерке у пар њених излагања пред судом у јуну и јулу, у којима је туторство назвала "увредљивим".

Заслужујем да имам живот. Ово старатељство ми чини више штете него користи, рекла је тада 39-годишња Бритни Спирс.

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести