Магазин - Гастро

Магазин / Гастро ОВО ЈЕ НАЈЈЕФТИНИЈА ЗИМНИЦА Сласне КИСЕЛЕ ТИКВИЦЕ многима су најукуснији ЗИМСКИ КИСЕЛИШ Ево како се праве
Да ли је могуће киселити тиквице, сви смо се запитали макар једном. Не само што је могуће него је и врло, врло укусно и једноставно!
Магазин / Гастро МОЖЕМО ЛИ ВИШЕ ПУТА ПРЖИТИ ХРАНУ НА ИСТОМ УЉУ ИЛИ ЈЕ ТО ШТЕТНО? Ево на шта треба припазити
Са упозорењима о штетности пржења дошле су и нове препоруке о вишекратном коришћењу уља за пржење, а како често чујемо нове, контрадикторне информације, никакво чудо што многима није јасно колико заправо пута смемо користити једно те исто уље.
Магазин / Гастро ВАЉАЋЕ НАЗИМУ Сецкани кисели купус у тегли БЕЗ КОНЗЕРВАНСА припрема се за час
Домаћице увелико размишљају шта да спремају за зимницу, па осим ајвара, краставчића, паприке, љутенице, мешане салате, један рецепт за кисели купус на другачији начин може на зиму добро да дође.
PhotoVideo
Магазин / Гастро Желите да направите БРЗ и УКУСАН РУЧАК? НЕСПРЕТНА ДОМАЋИЦА има предлог! Фуд - блогерка Александра Цветановић открива занимљив РЕЦЕПТ
Да је једноставност кључ среће, на својим друштвеним мрежама изнова доказује Александра Цветановић, фуд-блогерка позната под именом Неспретна Домаћица, која својим рецептима и укусним ђаконијама окупља велики број људи.
Магазин / Гастро ВИНСКА КАРТА ПЕТРА САМАРЏИЈЕ: Винска хијерархија
Европска унија као највећи произвођач и извозник вина на свету, уместо великих различитости винског законодавства у земљама чланицама, најновијом регулативом успоставила је такозвани „PDO/PGI систем” географског порекла вина. Он је обавезујући за све ЕУ земље произвођаче вина. Србија као земља са дугом винском традицијом и великим бројем ознака порекла вина по старом систему, као и због тежње уласка у Европску унију, усагласила је свој најновији Закон о вину са европским захтевима.
Магазин / Гастро ПАПРИКЕ СВИ ВОЛЕ, а када видите чему служе петељке - ЧУВАЋЕТЕ ИХ КАО ОЧИ У ГЛАВИ
Не постоји нико ко не воли паприке, али нико не зна чему стабљике могу да служе. Обавезно прво одбаците петељке када сецкате паприке.
Магазин / Гастро КЛЕЛИ СЕ У ЊЕГА Пробајте оригинални рецепт за ЧУВЕНИ ВОЈНИЧКИ ПАСУЉ ИЗ ЈНА
Многи мушкарци су се спремни заклети да су најбољи пасуљ јели у Југословенској народној армији.Ово јело и даље има култни статус а ми вам представљамо оригинални југословенски рецепт за пасуљ са сувим свињским ребрима.
Магазин / Гастро МЛАДИ не знају да га препознају, старији се с њиме шале на ТВИТЕРУ Ево зашто треба јести ОВО ВОЋЕ
Ако имате више од 25 година и рођени сте пре средине 90-их уверени смо да се сећате дуда - самоникле воћке коју сте могли да уберете практично свуда.
PhotoVideo
Магазин / Гастро РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Кетонац едукује о исхрани
Борис Митровић, на друштвеним мрежама познатији као Кетонац, за кратко време привукао је пажњу својим укусним и брзим рецептима, које свакодневно пласира брзим и атрактивним видео-клиповима.
Магазин / Гастро ВИНСКА КАРТА ПЕТРА САМАРЏИЈЕ: Шта је вино?
Почела је берба грожђа. Као и све миленијумима пре ње, и ова је велики радни разник, сочна јесења свечаност, коју је још давно установила природа у дослуху са човеком. Дани обиља, благог сунца и мириса.
Магазин / Гастро ВИНСКА КАРТА ПЕТРА САМАРЏИЈЕ: Вино долине лепих девојака 2
Откривши одрину малвасије у Конавлима, у тренутку кад је, после дугог безуспешног трагања, намеравао да одустане, Марко Анђелинић је изданке те чудесне лозе пажљиво размножио и засадио њен мали матичњак. У јесен 1963. године у делу плантаже „Агрума” у Конавоском пољу засадио је првих 2.100 чокота малвасије. Тих девет редова чокота лако се распознавало издалека - истицали су се својом елегенцијом, карактеристичном бојом дугих и танких младица, посебно великим и растреситим гроздовима, с малим жутим и прозирним бобицама и видљивим семенкама.
PhotoVideo
Магазин / Гастро ДОМАЋА ХРАНА БЕЗ ФИЛОЗОФИРАЊА: Фуд-блогерка Милица Радовић открива НАЈБОЉИ рецепт за НЕОДОЉИВЕ троуглиће са сиром
Кување је лако и то може свако, парола је Милице Радовић, чији Инстаграм профил „Залогај.мр” окупља више од 109.000 заљубљеника у њене кулинарске специјалитете, којима ова позната фуд-блогерка из Београда покушава да докаже да и поред свих обавеза које имамо, може да се нађе време и за припрему домаће и здраве хране.
Магазин / Гастро Ловор лечи све од кашља до чукљева: Ево на који начин морате да га припремите
Цео Медитеран ловор користи у кухињи, па су преко Грчке ови мирисни листови стигли и у наше кухиње. Доброг пилава и паприкаша нема без листића ловора. А да ли сте знали да се ловор користи и као лек? Ево неких рецепата.
Магазин / Гастро СВЕ ЈЕ СИТО, САМО ОЧИ НИСУ Бургер Кинг на суду, муштерије тврде да су им бургери ПРЕМАЛИ
МАЈАМИ:  Суд у САД одбио је захтев ланца брзе хране Бургер Кинга да одбаци тужбу у којој се наводи да је преварио муштерије да је његов бургер "вопер" (Whopper) већи него што јесте.
Магазин / Гастро ОВИМ КРЕМАСТИМ десертом су жене "ЛЕЧИЛЕ" БЕЗВОЉНЕ МУЖЕВЕ пре 500 година, потребна су само 3 састојка
Лети освежава, а зими, послужен топао, забаионе или забаглионе греје попут загрљаја.
PhotoVideo
Магазин / Гастро РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: МАЈА ПЕТРОВИЋ открива како да направите необичне ПАЛАЧИНКЕ с КОЗИЈИМ СИРОМ, ЦВЕКЛОМ и ОРАСИМА
Једна од најпознатијих фуд-блогерки у Србији свакако је Маја Петровић, чија се кулинарска чаролија крије иза блога „Витки гурман”, на којем се још од 2012. године могу пронаћи њени корисни текстови о здравој исхрани, здравим стиловима живота, али и необични и инспиративни рецепти.
Магазин / Гастро ВИНСКА КАРТА ПЕТРА САМАРЏИЈЕ: Вино долине лепих девојака
Водећи амерички часопис Wine enthusiast у мајском броју ове 2023. године, дошао ми је у руке са вишемесечним закашњењем, привлачи нашу пажњу већ својом насловницом. У најави свог Buying guide истакнута је вест о 27 вина из Хрватске која су добила више од 90 бодова на скали од 1 до 100.
Магазин / Гастро КОЛАЧ ЈУГОСЛАВИЈА: Подсећа на нека давно прошла времена и враћа у детињство јер не постоји кућа која га није правила
За све Југоносталгичаре колач који враћа у детињство Титових пионира.
Photo
Магазин / Гастро Планирате да СМРШАТЕ? Ова ЧУДЕСНА ВОЋКА апетит држи ПОД КОНТРОЛОМ и подстиче СИТОСТ, а ево КОЈИ СУ РИЗИЦИ
Лубеница садржи пуно воде, а мало калорија, што апетит може да држи под контролом. Она садржи корисна једињења која могу помоћи у сагоревању масти и побољшању варења.
Магазин / Гастро ВИНСКА КАРТА ПЕТРА САМАРЏИЈЕ: Aутопсија вина 2
КИСЕЛИНЕ - су по важности други састојак грожђа и вина, јер играју важну улогу у препознавању њихове каквоће. За утврђивање карактера вина оне имају суштински значај, оне су његов „нервни систем”.
EUR/RSD 117.1990
Најновије вести