СНП емитује представу "Вечити младожења"

НОВИ САД:  Од данас у 14 часова Српско народно позориште емитоваће снимак представе "Вечити младожења", адаптације познатог романа Јакова Игњатовића у режији Даријана Михајловића и у драматизацији Петра Грујичића.
Iz predstave „Večiti mladoženja”   Foto: A. Ramadanović
Фото: Из представе „Вечити младожења”   Фото: А. Рамадановић

Прича о људима који су емигрирали са овог простора, о генерацијама гастарбајтера који пате за далеким домом, трагају за сопственим идентитетом у новом окружењу. То и јесте тема ове грађанске трагедије, казао је редитељ Даријан Михајловић.

Занимљивог је поднаслова The Legend of Bachelor Shamika Kiric. У основи, то је гастарбајтерска поема о фамилији Кирић која живи у Тексасу осамдесетих година – о првој генерацији која је стицала, другој која наслеђује али не наставља истим путем и на исти начин.

У улогама се појављују: Марко Савић као Шамика Кирић, вечити младожења, Милован Филиповић као Пера Кирић, Новак Билбија као Софра Кирић, богати трговац, Гордана Ђурђевић Димић као Сока Кирић, Софрина жена, Лена Богдановић као Катица Кирић, Душан Јакишић као Чамча, Мирослав Фабри као Полачек, Јована Стипић као Лујза Полачек, Александра Плескоњић Илић као Мисиз Полачек Крауз, Зоран Богданов као Јуџин Полачек, Лидија Стевановић као Соколовићка, Милица Грујичић као Јуца Соколовић, Тијана Максимовић као Кречарка, Миа Симоновић као Аница, Кречаркина кћерка, Михајло Плескоњић као Нестор Профит, Драган Којић као Капетан, Пепи и Адвокат и Даниел Јованчевић као Миле.

Сценографију је урадила Марија Калабић, костиме је креирала Ивана Васић, композитор је гост из Немачке Sir Henry, кореограф Иста Степанов, за сценске борбе је задужен Дејан Карлечик, а асистент редитеља је Никола Кончаревић.

Премијера је била 5. децембра 2016. године, a представа траје два сата.

Снимак ће бити постављен на сајту и Фејсбук страници СНП-а, 48 сати: од среде, 25. марта од 14 часова до петка, 27. марта у 14 часова.

EUR/RSD 117.5815
Најновије вести