Култура - Сцена

Култура / Сцена Ускоро почиње Фестивал „Синерџи” у Новосадском позоришту/Ујвидеки синхазу
У Новосадском позоришту/ Ујвидеки синхаз, од 6. до 12. децембра, биће одржан 4. међународни фестивал језичких и етничких мањина „Синерџи“.
Култура / Сцена Фестивал монодраме "Бе:Фемона" од 1. до 4. децембра у Бечеју
Девети по реду бечејски Фестивал монодраме „Бе:фемон“ требало је, сходно традицији, да се одржи средином октобра, али је због епидемиолошке ситуације све пролонгирано за први децембарски дан.
Култура / Сцена Узбудљива представа Мртва трка на фестивалу Дезире
- Покосићу га! – најчешћи је израз који користи младић из представе „Мртва трка“, које је по делу Бенедека Тота за сцену прилагодио и режирао Мате Ковач са екипом сарадника у будимпештанском „Атријуму“.
Култура / Сцена Уручење награде “Мира Траиловић“ Себастијану Хорвату 28. новембра
БЕОГРАД: Гран при “Мира Траиловић“ 54. и 55. издања Битефа свечано ће бити уручен редитељу Себастијану Хорвату 28. новембра на Великој сцени Београдског драмског позоришта.
Култура / Сцена Премијера „Дечка из последње клупе“
У зрењанинском Народном позоришту „Тоша Јовановић” вечерас у 20 часова премијерно ће бити изведена представа „Дечко из последње клупе“, рађена по савременом комаду шпанског аутора Хуана Мајорге, у режији Тијане Васић.
Култура / Сцена Премијера представе "Загреб - Београд виа Сарајево" у ЈДП-у
БЕОГРАД: Представа "Загреб - Београд виа Сарајево" у режији Горчина Стојановића премијерно је изведена вечерас на сцени "Љуба Тадић" Југословенског драмског позоришта.
Култура / Сцена Представа Атељеа 212 се због Лечића повлачи са фестивала
БЕОГРАД: Екипа представе "64" ауторске Тене Штивичић, у режији Алиса Стојановиц и продукцији Атеља 212 из Београда неће учествовати у даљим активностима Сусрета позоришта/казалишта у Брчком пошто су сазнали да је члан фестивалског жирија глумац Бранислав Лечић, каже се у прогласу екипе.
Култура / Сцена У Суботици од  вечерас до 29. новембра ново издање фестивала Дезире
„Истор-и-ја“ био би слободан превод слогана „The History and You“ новог издања Међународног/ регионалног фестивала савременог позоришта „Дезире“, у организацији Позоришта „Деже Костолањи“, у Суботици.
Култура / Сцена Две представе у суботу на сцени Спомен-збирке Павла Бељанског
НОВИ САД: Две позоришне музејске представе „Шест портрета Павла Бељанског“ и „У огледалу муза“ редитеља Ибра Сакића, биће изведене у суботу 20. новембра на сцени Спомен-збирке Павла Бељанског у Новом Саду.
Култура / Сцена Представа Ударна вест у Позоришту младих
У Позоришту младих у Новом Саду у суботу, 20. новембра, гостује представа „Ударна вест“ Марка Грубића и Милене Миње Богавац, у продукцији куће „Тринидад“ из Новог Сада и Културног центра Град из Београда.
Култура / Сцена Премијерно Мидлсекс о феномену интерсексуалности
Представа „Мидлсекс“ Џефрија Јуџинидиса, у режији Јоване Томић, премијерно ће бити изведена у петак, 18. новембра, у 19.30 часова на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Дрезден Франкфурт компанија игре у децембру за крај 18. БФИ
БЕОГРАД: Финале 18. издања Београдског фестивала игре (БФИ) биће 4. и 5. децембра када ће гостовати „Дрезден Франкфурт компанија игре“ кореографа Јакопа Годанија у Опери и театру Мадленианум у Земуну.
Култура / Сцена Мјузикл о Милеви Марић Ајнштајн 1. децембра у Београду
БЕОГРАД: Београдска премијера мјузикла "Теорија релативитета" о Милеви Марић Ајнштајн, редитељског тандема - Иван Вања Алач и Владислав Велковски, биће одржана 1. децембра у Позоришту на Теразијама, у продукцији компаније “Вива денс” из Новог Сада.
Култура / Сцена Почеле пробе две драмске представе у СНП-у
У Српском народном позоришту ових дана су почеле пробе две нове драмске представе „Тесла, изуметник“, у режији Небојше Брадића, и „Кафка машин“ („Кафка маћине“), у режији Вељка Мићуновића.
Култура / Сцена Премијера луткарске представе Дечак и месец у Зрењанину
Луткарска представа „Дечак и месец“ Жељка Хубача, настала по мотивима приповетке „Мјесец и његова бака” Бранка Ћопића, у режији Вјере Видов, премијерно ће бити изведена вечерас у 18 часова на сцени Народног позоришта „Тоша Јовановић“ у Зрењанину.
Култура / Сцена Заиграни у потрази за плавим зецом
У победничкој представи „Потрага за плавим зецом“ Позоришта младих на недавним 52. Сусретима професионалних позоришта лутака Србије, награђена је и редитељка Емилија Мрдаковић, као и глумци Слободан Нинковић и Саша Латиновић, који су уз Ирину Субаков, и глумицу Марију Радованов, потписани и као аутори.
Култура / Сцена Зрењанинац Предраг Грујић освојио награду за најбољег младог глумца
Награду за најбољег младог глумца „Милена Саџак“, коју додељује Позориште лутака Ниш, на 52. Сусрету професионалних позоришта лутака Србије, одржаном прошле недеље у Новом Саду, освојио је Зрењанинац Предраг Грујић.
Култура / Сцена У Новосадском позоришту најављено ново издање фестивала мањина „Синерџи”
Након године коју је појела корона, у Новосадском позоришту/ Ујвидеки синхаз, пробаће да наставе са одржавањем Међународног позоришног фестивала “Синерџи”, најављено је на конференцији за медије.
Култура / Сцена Представа „Под истим кровом“ 16. новембра у Новосадском позоришту
НОВИ САД: Представа која се бави историјом миграција на европском континенту, искуством миграната, позитивним утицајем миграција на развој појединих културно-друштвених и економских средина, те односом међу терминима „грађанин Евопе“ и „мигрант“ – „Под истим кровом“ у режији и адаптацији Иване Јаношев биће изведена у уторак, 16. новембра у 19 сати у Новосадском позоришту/ Újvidéki Színház.
Култура / Сцена Ненад Јездић премијерно одиграо монодраму Књига о Милутину
БЕОГРАД: Позоришна монодрама “Књига о Милутину” према истоименом роману Слободана Данка Поповића, у извођењу Ненада Јездића, премијерно је одиграна синоћ на великој сцени “Данило Бата Стојковић” Звездара театра.
EUR/RSD 117.5777
Најновије вести