Мирјана Карановић: Не желим више да глумим с Лечићем

БЕОГРАД: Истакнута драмска уметница Мирјана Карановић обавестила је Југословенско драмско позориште (ЈДП) и целу јавност да не жели више да игра у представи "Маму му ј… ко је први почео" с Браниславом Лечићем због скандала у коме је глумац умешан.
mirjana karanovic
Фото: Youtube Printscreen

Поштовани, обавештавам вас да одбијам да играм с Браниславом Лечићем у представи "Маму му је*ем ко је први почео", у знак протеста због његовог понашања према колегиници Данијели Штајнфелд. Ово се односи и на све евентуалне будуће представе са истим глумцем. Спремна сам да представу играм уколико се одлучите да га замени други глумац, гласи објава Мирјане Карановић на Инстаграму.

Представа на Великој сцени “Љуба Тадић” настала је у периоду пре пандемије, према тексту Дејана Дуковског, у режији госта из Македоније Слободана Унковског.

Бранислав Лечић је стално запослен у ЈДП-у, а тренутно се налази у сред скандала у коме је оптужен да је силовао глумицу Данијелу Штајнфелд, о чему је обавештено Више тужилаштво, као и цела јавност, која је тиме шокирана.

Мирјана Карановић је до недавно била стално запослена у ЈДП-у, али је ове године прешла у Београдско драмско позориште (БДП), где је актуелна и са новом представом “Читач” према роману Бернарда Шлинка, у режији Бориса Лијешевића.

Malo bedno
23.03.2021 • 18:37
Ne mogu da verujem da se ovo dogadja. Coveku se namesta igra iz politickih razloga, a kolege (ginice) ga izdaju. Voleo bih da znam u kojoj je partiji doticna.
NS
24.03.2021 • 01:10
Pa to je reakcija zbog medija koji su presudili
EUR/RSD 117.5626
Најновије вести