Култура - Наслови

Култура / Наслови "Микро" Соње Бојанић у Малом ликовном салону у Новом Саду
НОВИ САД: Изложба „Микро“ Соње Бојанић, биће отворена вечерас у 19 часова у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада, и моћи ће да се погледа до 11. децембра. 
Култура / Наслови Суботица поново позоришна престоница, Дезире фестивал до 30. новембра
СУБОТИЦА: Међународни фестивал савременог позоришта „Desire Central Station" или како се већ одомаћило скраћено - Дезире - крајем прошле недеље започео је своје 14. издање, познато не само по узбудљивим представама, него и концертима, предавањима, дру- жењима...
Култура / Наслови Психодрама као средство личног и професионалног рада на Академији уметности у Новом Саду
Очи у очи, лицем у лице. Када ми будеш близу, ја ћу узети твоје очи, и ставити их у своје. Ти ћеш узети моје очи, и ставити их у твоје. Ја ћу тебе гледати твојим, а ти ћеш мене мојим.
Photo
Култура / Наслови Приче из Музеја Војводине у Новом Саду - Комплекс "Кулпин"
НОВИ САД: Једини пољопривредни музеј у Југославији, а данас у Србији налази се у Кулпину у оквиру комплекса дворца Дунђерски, депанданса Музеја Војводине у Новом Саду.
Култура / Наслови Језикоманија: Поскупети или поскупити?
НОВИ САД: Почиње сезона даривања, поклањања и гужви у радњама, једном речју - празнична грозница. У вези са тим ево решења неких недоумица.
Култура / Наслови Мирко Лазовић, визуелни уметник: Наш поглед гребе сјајем
Изложба Млечни пут, која обухвата радове више од 50 уметница, уметника и уметничких група из Новог Сада, Србије и са интернационалне уметничке сцене, биће званично отворена вечерас у 19 часова у Музеју савремене уметности Војводине, али ће живети и у Ликовном салону Културног центра Новог Сада, као и у Креативном дистрикту (Кинеској четврти).
Култура / Наслови Гудачи Светог Ђорђа славе 30. година у Коларцу
БЕОГРАД: Камерни оркестар Гудачи Светог Ђорђа прославиће 30 година постојања концертом 28. новембра у Коларчевој задужбини, саопшстили су данас организатори.
Култура / Наслови Интернационална изложба савремене визуелне уметности у финалу ЕПК
НОВИ САД: Неоавангардни уметнички процеси, као покретачи уметничког експеримента, уметничке провокативности и ангажованости, видеће се кроз радове преко 50 савремених уметника и уметница, уметничких колектива из земље и света на изложби „Milky Way” која ће бити отворена 25. новембра у Музеју савремене уметности Војводине, Ликовном салону КЦНС, као и у Дистрикту, у простору Бироа.  
Култура / Наслови На Нишком салону радови и војвођанских уметника
У Галерији савремене ликвне уметности у Нишу вечерас ће бити отворен традиционални Нишки салон, који ће ове године представити радове дванаесторо уметника по избору два селектора – сликар Перице Донкова из Ниш и историчарке уметности др Јасне Јованов из Новог Сада.
Култура / Наслови Нови број часописа „Нова мисао“: Три кризе у позоришту
И овај нови број часописа „Нова мисао” (септембар–октобар 2022), који објављује Културни центар Војводине „Милош Црњански“, „попут претходних, сведочи о богатству културних догађаја усред Новог Сада, овогодишње европске престонице културе.
Култура / Наслови Ужице престоница културе Србије 2024.
БЕОГРАД: Радна група за припрему и спровођење програма "Престоница културе Србије" донела је одлуку да ће национална престоница културе 2024. године бити Град Ужице, саопштили су из Министарства културе.
Култура / Наслови Кратак запис уз изложбу фотографија Бранислава Мамића
Фотографија као медиј опстаје у сваком времену уз бројне технолошке алате које је унапређују, мењају или деформишу.
Култура / Наслови Раде Шербеџија и Западни колодвор наступају у Новом Саду и Београду
Глумац, песник , редитељ и музичар , Раде Шербеџија, одржаће концерт са својим бендом Западни колодвор 21.децембра у мтс Дворани под називом "Ето пјесма", а сутрадан 22.децембра у и публика у новосдаском Српском народном позоришту имаће прилике да види и чује исти програм, најавили су организатори.
Култура / Наслови Изложба „Млечни пут” ускоро на више локација у Новом Саду
Изложба Млечни пут, која обухвата радове више од 40 уметника, уметница и уметничких група из Новог Сада, Србије и са интернационалне уметничке сцене, биће отворена у петак, 25. новембра, у Музеју савремене уметности Војводине.
Култура / Наслови Стрип авантура: Принцеза и витез међу чудовиштима
НОВИ САД: Албумом “Мрачна”, објављеним у библиотеци “Стари континент”, “Чаробна књига” хвата прикључак за савремену франко-белгијску стрип сцену јер је овај стрип оригинално објављен 2021. (први део) и ове, 2022. године (други део); без зазора можемо рећи да овдашњи љубитељи “прича у сликама” читају оно што и љубитељи девете уметности у Паризу, Бриселу и иним местима ових држава, односно говорног подручја.
Култура / Наслови Интервју: Др Златомир Гајић, професор за рокенрол о песничком рукопису Милана Младеновића
Врстан бас гитариста др Златомир Гајић свирао је и снимио неколико албума са новосадским бендовима, између осталих „Блуз халтер“, „Плави сомот“, „Министарство љубави“, „Минстрел“, „Симић квартет“, „Гифт“ и „Плави птичић“, паралелно био свестран новинар и колумниста у „Дневнику“, а онда се „одао“ академској каријери.
Култура / Наслови Језикоманија: Свега ми, полудећу
НОВИ САД: Клинац из комшилука иде у VII разред и ових дана смо заједно  понављали променљиве речи.
Култура / Наслови Протокол о сарадњи ГМС и Историјско-уметничког музеја у Бечу
НОВИ САД/БЕЧ: Данас је у Бечу потписан нови споразум између Галерије Матице српске и Историјско-уметничког музеја.
Култура / Наслови Мировић: Васко Попа великан у  нашем културном и духовном идентитету
Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас на научном скупу поводом стогодишњице рођења великана наше поезије Васка Попе, истакавши да је овај скуп – скуп сећања и оживотворење његовог непролазног дела.
Култура / Наслови Изложба "Лета пре нета" отворена у Музеју науке и технике
БЕОГРАД: Прва изложба Музеја науке и технике превасходно намењена деци, "Лета пре нета" отворена је вечерас у музејској Галерији 51.
EUR/RSD 117.3358
Најновије вести