Јосипа Лисац у Новом Саду концертом слави 50 година "Дневника једне љубави"

БЕОГРАД: Музичка дива Јосипа Лисац одржаће концерт 12. марта у Српском народном позоришту у Новом Саду, у организацији продуцентске куће Лонг Плej.
josipa lisac yt printskrin
Фото: Youtube Printscreen

Повод за ново дружење легендарне уметнице са публиком је обележавање 50 година од објављивања првог албума "Дневник једне љубави", који не само да је камен темељац њене каријере, већ се сматра једним од назначајнијих издања у историји поп-рок музике бивше Југославије.

Албум оригинално објављен 28. фебруара 1973. у издању Југотона, поводом великог јубилеја је ремастеризован у чувеном "Abbey Road" студију у Лондону и реиздат на винилу.

"Нови живот" добиле су песме које се пет деценија сматрају класицима на овим просторима - "О једној младости", "Срела сам се с њим", "Лежај од суза", "Срећа"...                       

Аутори комплетног материјала су Јосипин животни сапутник, покојни Карло Метикош и Ивица Крајач а аранжер и диригент је Бране Ламберт Живковић.

Чувена црно-бела фотографија Јосипе на насловној страни омота, коју је урадио Јозо Ћетковић, и дан данас је једно од најпрепознатљивих овдашњих дискографских идејних решења.

"У шали кажем да се тај албум одрекао аутора и мене као интерпретатора и „тражи" да га пустимо на миру. Попут свих правих уметничких дела, одавно се отиснуо на властиту пловидбу без својих твораца. Он је једна истина у којој могу да пронађу поруке они који траже и желе љубав"  сликовито ће Јосипа о "Дневнику једне љубави".

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести