Болдвин: Никад не бих уперио пиштољ и повукао обарач

ВАШИНГТОН: Амерички глумац Алек Болдвин сада тврди да није повукао окидач пиштоља којим је испаљен прави метак и убијена директорка фотографије Халина Хачинс током снимања филма "Раст".
b
Фото: Youtube Printscreen

Болдвин је за Еј-Би-Си њуз, у интервјуу чији је део емитован данас, рекао да "нема појма" како се бојева муниција нашла на сету филма "Раст" и да он "није повукао обарач" на оружју из којег је једна особа убијена, а друга рањена, преноси Ројтерс.

Никад не бих уперио пиштољ у некога и повукао обарач. Никад, рекао је Болдвин у интервјуу који ће у целости бити емитован сутра.

Сниматељка Халина Хачинс је убијена, а редитељ Џоел Соуза је рањен у, како је Болдвин раније изјавио, трагичној несрећи 21. октобра, на сету вестерн филма који се снимао у близини Санта Феа у Новом Мексику.

Болдвин, који је главна звезда, а такође и продуцент овог филма, „прошао је до детаља дешавања на снимању тог дана“, каже Џорџ Стефанопулос који је водио разговор са глумцем у емисији Еј-Би-Си „Добро јутро Америка“.

Као што можете да претпоставите, он је сломљен, али је такође био веома искрен, био је веома предусретљив. Одговорио је на свако питање, рекао је Стефанопулос.

Два члана филмске екипе поднела су тужбе против Болдвина, продуцената и других одговорних за несавесно понашање и кршење безбедносних протокола током снимања филма, а власти у Санта Феу и даље воде истрагу и до сада нису поднеле кривичну пријаву.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести