Зрењанин: Обавезне маске у затвореном

Градски штаб за ванредне ситуације у Зрењанину је, поводом актуелне ситуације са коронавирусом, одржао седницу на којој је донета наредба о обавезном ношењу заштитних маски у свим затвореним просторима и јавном градском превозу.
izolacija maska
Фото: Tanjug (Pixabay, ilustracija)

Како је саопштено из локалне самоуправе, ова мера важи без изузетака, на целој територији града Зрењанина.

Општа болница „Ђорђе Јоановић“ саопштила је да се грађани који имају симптоме респираторних инфекција, као што су повишена температура, учестали кашаљ, отежано дисање, јављају искључиво у Центар за респираторне инфекције Дома здравља, који се налази у Барањској 18, у насељу Зелено поље.

- Одељење за збрињавање и пријем ургентних стања, односно Ургентни центар Опште болнице Зрењанин, није предвиђен за збрињавање ових пацијената, како се не би мешали са пацијентима који немају респираторне инфекције и како се не би реметило збрињавање других хитних стања - наводи се у саопштењу.


Респираторни центар ради 24 сата

Респираторни центар Дома здравља „Др Бошко Вребалов“ од прошле недеље ради 24 часа дневно, саопштила је ова здравствена установа. Центар за респираторне инфекције је намењен пацијентима са територије града, а пацијенти из села биће збринути од стране изабраних лекара у својим местима, као и до сада. Становништву су на сајту Дома здравља располагању телефони свих амбуланти и здравствених станица како би контактирали прво свог лекара телефонским путем. Хитни случајеви су изузети од оваквог протокола.


Из болнице апелују на суграђане са респираторним симптомима да не чекају ноћ, него да се на време јаве изабраном лекару путем телефона. Изабрани лекар ће их најавити и заказати преглед у Респираторном центру Дома здравља, како би се обавили неопходни прегледи и дијагностика.

- Након комплетне тријаже, уколико је потребно даље болничко лечење, лекари Дома здравља пацијента упућују у установу следећег нивоа заштите, односно надлежне опште болнице - наводи се у саопштењу.     

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести