За викенд мото-трка Награда Зрењанина

ЗРЕЊАНИН: Мото-трка “Награда Зрењанина” возиће се ове године по трећи пут, у суботу и недељу, 14. и 15. септембра, на лиценцираној стази “Југоисток-Ечка”, саопштено је на конференцији за новинаре у Градској кући.
m
Фото: zrenjanin.rs

Председник Road Racing комисије Ауто-мото савеза Србије Горан Ловрић рекао је да се у Зрењанину трећи пут организује шампионат у мото-класику у све четири дивизије, а уједно се бодује и за балкански шампионат и то је за такмичаре последња трка у шампионату Србије и борба за генералне пласмане такмичара и клубова у сезони 2019.

Клуб “Петровград” све то успешно организује под покровитељством града Зрењанина, у сарадњи с Ауто-мото савезом Србије и позивамо грађане Зрењанина да дођу у што већем броју, такмичење ће сигурно бити занимљиво, казао је он.

У име суорганизатора такмичења, АМК “Петровград”, обратио се председник Драган Гуџев и најавио учешће десет такмичара из тог клуба и још неколико који ће возити на дневну лиценцу. Нагласио је да су трке дефинитивно, после 40 година, враћене у град и да се нада првом месту зрењанинског клуба у генералном пласману клубова.

Најављујући још један мото спектакл у граду, трећи по реду, помоћник градоначелника Симо Салапура истакао је значај једног оваквог такмичења за промовисање мото спорта у Зрењанину, али и за промовисање индустријске зоне и самог града и зрењанинских спортиста.


„За боље сутра” прикупљено пола милиона динара

Помоћник градоначелника и овога пута се осврнуо на хуманитарну акцију која прати сваки спортски догађај у граду, “Спортом за боље сутра” и изнео податак да је до сада прикупљено преко пола милиона динара.

Очекујемо, после Нове године, да ће тај износ превазићи и милион динара и тада ћемо, на основу потреба Центра за социјални рад, одредити коме ће помоћ бити упућена. Подсећам, намера нам је да помогнемо младима који су у стању социјалне потребе, за њихово бављење спортом и за образовање, рекао је Салапура.


Он је изразио уверење да ће у суботу и недељу време бити оптимално и да ће посетиоци доћи у великом броју на ово такмичење.

Мото-трке почињу у субот у 10 часова, у 13 часова је церемонија отварања и потом поново следе трке, до 15.30 часова. Другог дана такмичења, у недељу, прве трке се возе такође од 10 часова и трају до 15 часова, када је предвиђена завршна церемонија.

В. Х.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести