Велика посвећеност певача донела злато

ЗРЕЊАНИН: На 21. хорском фестивалу „Мајске музичке свечаности“, који је одржан прошлог викенда у Бијељини, мушка вокална група „Паноника“ из Зрењанина освојила је златну медаљу и титулу победника категорије.
д
Фото: Приватна архива

На фестивалу су учествовала 32 ансамбла која су се такмичила у седам категорија. Зрењанинци су наступили у категорији Г - вокални ансамбли.  Ово је прво такмичење на којем је вокална група наступила уживо после двогодишње паузе услед познате здравствене ситуације. Њихове утиске пренела нам је диригенткиња „Панонике“ Зорица Козловачки.

- Феноменалан је осећај поново певати на сцени, слушати остале хорове, осетити заједничко узбуђење у пуној сали приликом проглашења резултата. То нам је веома недостајало и искористили смо прву прилику која нам се указала да прикажемо резултат нашег двогодишњег напретка. Презадовољна сам нашим наступом и освојеном наградом, која је резултат велике посвећености и рада певача, истинских заљубљеника у заједничко певање и неговање квалитетног хорског звука – казала је Козловачки, честитајући и свим осталим учесницима на постигнутим резултатима.

Према њеним речима, да би се у овако малом саставу од девет чланова постигао неопходан квалитет, потребно је пуно вежбања, упорности и одрицања.


Специјална награда Градском дечијем хору

Градски дечији хор Културног центра Зрењанина освојио је специјалну награду за најбоље извођење популарне композиције на Фестивалу дечијих хорова „Федехо”, који је одржан у Дечијем културном центру у Београду. Хор је награђен за извођење композиције „Однеси ме” Владе Дивљана, за коју је аранжман урадио Милан Милисављевић. Песма је побрала све симпатије како код публике тако и код стручног жирија, па ни награда није изостала.

Корепетиторка Тина Николовски дала је свој стилски печат заједничкој интерпретацији. Заједно са диригенткињом Сенком Милисављевић и певачима целокупан наступ је обележен као изузетан уметнички доживљај. Градски дечји хор зрењанинског Културног центра још од 2015. године редовно одлази на „Федехо” и увек се враћа са вредним наградама.


- Заиста сам поносна на панонске певаче. Они су истовремено и дивни пријатељи и заиста ме инспиришу да уложим сво знање и искуство у наш заједнички рад. Интересантно је да смо били једини мушки састав на такмичењу, па смо изазвали велику пажњу публике која је, захваљујући нама, могла да ужива у јединственом звуку мушког певачког ансамбла – наводи Зорица Козловачки.

Зрењанинци су отпевали четири композиције из свог репертоара. Општем добром утиску, осим певања, допринела је и нова гардероба коју су за ову прилику први пут носили на сцени. Мушка вокална група „Паноника“ је основана 2020. године при Удружењу „Мајор Мусиц“ и у њој певају први тенори Миливој Адамов и Даријо Голошин, други тенори Горан Мишковић и Звонко Ромац, баритони Милан Јокић, Роберт Хоџић и Александар Милас, као и басови Владимир Томић и Милан Миланов.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести