Ватрогасни оркестар постао градски

КИКИНДА: Дувачки оркестар Добровољног ватрогасног друштва у Кикинди постао је Градски дувачки оркестар Културног центра Кикинда.
2
Фото: Град Кикинда

Споразум о трансформацији дувачког оркестра потписали су градоначелник Кикинде Никола Лукач, директорка Културног центра Тања Ножица и шеф дувачког оркестра Алберт Нађ, тако да ће се оркестар и званично наћи под окриљем Културниг центра Кикинде.

- Дувачки оркестар увек нас обрадује квалитетним наступима. Културни центар у протеклих неколико година постао је место окупљања младих и талентованих људи, па не чуди иницијатива да се потпише споразум о сарадњи и формирању Градског дувачког оркестра. У Културном центру имаће боље услове за рад што ће допринети учешћу на новим пројектима, сарадњи са другим градовима и државама - изјавио је Лукач.

Он је подсетио да је прошле године, на нивоу Србије, управо у Кикинди, основан и Омладински дувачки оркестар што је за сваку похвалу.

- Кикинда је и град културе тако да ћемо подржати наше младе таленте и све пројекте који ће допринети промоцији нашег града - нагласио је Лукач. Директорка Културног центра Кикинда Тања Ножица сматра да је важно што ова установа проширује област рада на чему се интензивно ради у протекле три године, те да је сарадња коју са овим оркестром имају годинама уназад сада употпуњена.

Да је ово био логичан след догађаја оценио је и шеф оркестра Алберт Нађ, напоменувши да сматра да је до овога требало да дође и раније, да оркестар свој рад настави под окриљем Културног центра.

М. Мр.

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести