У Кикинди свечано отворен први Гастро караван

КИКИНДА: Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, свечано је отворио први ''Гастро караван'', у организацији Туристичке организације града Кикинде и под покровитељством Града Кикинде.
k
Фото: kikinda.org.rs

Како се наводи на сајту Града, туристичко – гастрономска манифестација, која је окупила куваре и представнике туристичких организација из Бољевца, Зајечара, Ваљева, Жагубице, Сенте, Сомбора, Новог Бечеја и Кикинде, одвија се на Старом језеру, где љубитељи специјалитета имају прилику да пробају јела из свих крајева наше земље.

Градоначелник је гостима пожелео добродошлицу у град добрих људи, уз жељу да ова манифестација прерасте у традиционални гастрономски програм.

Како је додао, ова манифестација ће постати традиционална и да ће на најбољи начин представљати спој културе, традиције и обичаја народа из свих крајева наше земље:

Волим када Град Кикинда прихвати нове иницијативе и буде први у нечему, а овога пута то је Гастро караван и могућност да туристичке организације и гастрономске понуде наших градова буду приказани широј јавности, да међу собом размене добра искуства, како би наша гастрономска понуда била позната по целој Србији. Захваљујем свим гостима и домаћинима који су препознали да ово може да буде квалитетан програм за који сам сигуран да ће бити традиционалан, а да ће се временом још више градова укључити. Наша туристичка понуда је веома добра, наши специјалитети врхунски, тако да сам сигуран да ће се сви гости на најлепши начин сећати Кикинде и врло радо поново доћи на север Баната, поручио је Лукач.

Приликом свечаног отварања манифестације, чланови бубњарске секције студија ''Маус'' представили су се на свој начин, а потом су своје умеће приказали и студенти Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Кикинди.

Такође, чланице удружења жена изложиле су своје специјалитете карактеристичне за север Баната.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести